ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα μαζεύει η περιφέρεια Αττικής για την γκάφα με τις πινακίδες στο Πεδίον του Άρεως

Την απόφαση να μαζέψει τα ασυμμάζευτα πήρε η περιφέρεια Αττικής που κατέβασε άρον άρον τις πινακίδες από το Πεδίον του Άρεως.
Τα μαζεύει η περιφέρεια Αττικής για την γκάφα με τις πινακίδες στο Πεδίον του Άρεως

Σάλος ξέσπασε μετά την γκάφα ολκής στην οποία έπεσε η περιφέρεια Αττικής, με τις μεταφρασμένες πινακίδες στο Πεδίον του Άρεως, αναγκάζοντας την να τις απομακρύνει από το σημείο άρον άρον.

Πιο συγκεκριμένα, η περιφέρεια είχε πάρει την απόφαση να μεταφράσει στα Αγγλικά τις πινακίδες που τοποθέτησε προς διευκόλυνση των τουριστών στο Πεδίον του Άρεως, όμως το έκανε με την βοήθεια του google translate, καθώς απέδωσε το όνομα «Mars Field».

Έστω και καθυστερημένα, η Περιφέρεια πήρε την απόφαση να αποσύρει τις εν λόγω πινακίδες, ενώ παράλληλα αναγκάστηκε να εκδώσει και επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει σε αυτήν:

«Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στα 2 χρόνια που διαχειρίζεται το Πεδίον του Άρεως, έχει προχωρήσει σε σημαντικά έργα αναβάθμισης των υποδομών του Πάρκου. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι πλέον ορατά στον κάθε πολίτη που επισκέπτεται το Πάρκο.

Στα πλαίσια αυτά προχωρήσαμε και στην τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων στις 7 κύριες εισόδους του Πάρκου, οι οποίες ενημερώνουν όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες για τα τοπωνύμια και τα χαρακτηριστικά της κάθε εισόδου.

Στις πινακίδες αυτές αποδίδεται ο όρος Πεδίον του Άρεως και στα αγγλικά. Η απόδοση αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση των ξενόγλωσσων επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν εκδηλώνεται η πρόθεση από την Περιφέρεια να αλλάξει ή να αλλοιώσει -έστω και στα αγγλικά- την ταυτότητα αυτού του ιστορικού χώρου.

Ωστόσο, σεβόμενοι την ευαισθησία πολλών συμπολιτών μας, θα προχωρήσουμε άμεσα στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων πινακίδων, χρησιμοποιώντας για τον όρο Πεδίο του Άρεως λατινικούς χαρακτήρες (Pedion tou Areos).

Σε κάθε περίπτωση, οι παρεμβάσεις μας στο Πεδίον της Άρεως θα συνεχιστούν, με στόχο την αναβάθμιση του μεγαλύτερου χώρου πρασίνου της Αθήνας, προς όφελος όλων των κατοίκων της Αττικής».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα μαζεύει η περιφέρεια Αττικής για την γκάφα με τις πινακίδες στο Πεδίον του Άρεως», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.