ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα μέτρα για το δημόσιο: Πώς θα λειτουργεί και τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Eιδικά μέτρα για το πως θα λειτουργήσει το δημόσιο που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ειδική άδεια σε όλους τους εργαζομένους που έχουν ειδικές παθήσεις, ενίσχυση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι», εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω τηλεφωνικής και διαδικτυακής επικοινωνίας, είναι ορισμένα από αυτά. Σε συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι υπάρχει σχέδιο έκτακτης...

Κυβέρνηση
Συντάκτης: Μαρία Καλτσίδη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Eιδικά μέτρα για το πως θα λειτουργήσει το δημόσιο που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδική άδεια σε όλους τους εργαζομένους που έχουν ειδικές παθήσεις, ενίσχυση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι», εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω τηλεφωνικής και διαδικτυακής επικοινωνίας, είναι ορισμένα από αυτά.

Σε συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να λειτουργήσει το Δημόσιο με προσωπικό ασφαλείας όσο χρειαστεί. Είπε ακόμα ότι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν κάνει ήδη χρήση της άδειας ειδικού σκοπού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Αποζημίωση 800€ σε εργαζόμενους κι επιχειρήσεις! (vid)

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι υπογράφεται η απόφαση για τις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, που θα μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι. Επίσης, θεσπίζεται ειδική άδεια για όσους μπαίνουν σε απομόνωση.

Ακόμη, δήμαρχοι και περιφερειάρχες έχουν δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις για προμήθειες για την προστασία από τον κορονοϊό. Παράλληλα ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς σε αυτό εντάσσονται οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ & των βρεφονηπιακών σταθμών, που δεν λειτουργούν, ώστε να συνδράμουν.

Ειδικότερα ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγγειλε:

Exit mobile version