ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας: Ανακοινώνεται η παράταση για τις πληρωμές – Ποιο είναι το πρόστιμο!

Πλησιάζουμε στο τέλος του χρόνου, με τα τέλη κυκλοφορίας να πρέπει να πληρωθούν, ωστόσο θα έχουμε μία μεγαλύτερη προθεσμία.
Τέλη κυκλοφορίας: Ανακοινώνεται η παράταση για τις πληρωμές – Ποιο είναι το πρόστιμο!

Ανακοινώσεις για τα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να κάνει ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης καθώς η προθεσμία τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στις τελευταίες του δηλώσεις τόνισε ότι: «Θα σας παραπέμψω σε μια διάταξη που θα κατατεθεί ενδεχομένως και σήμερα και θα ψηφιστεί την Τετάρτη.

Ο σκοπός μας είναι να μην έχουμε συνεχείς παρατάσεις και να πάμε σε ένα σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση να είναι πάγιο, ώστε να μη χρειάζονται παρατάσεις. Ωστόσο, καθώς φέρνουμε όλες αυτές τις ρυθμίσεις λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία, ενδεχομένως για κάποιες μέρες να έχουμε και μια παράταση στη διαδικασία».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχουμε μόνο δύο εβδομάδες παράταση, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα ανακοινωθεί.

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς γίνεται η πληρωμή;

Αρχικά εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο και στη συνέχεια μπορούν:

  • Να επισκεφθούν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη.
  • Να μπουν στην εφαρμογή της τράπεζάς τους (e-banking) και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.
  • Να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ και να πληρώσουν στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο.
  • Για να εκτυπώσετε την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας χρειάζεστε τους κωδικούς taxisnet του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Τέλη κυκλοφορίας: Έτσι μπορείτε να κάνετε την έκδοση!

  • Μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar με τους κωδικούς taxisnet.
  • Επιλέγετε το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων» και μετά το πεδίο «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιβεβαιώνετε το ΑΦΜ και το έτος (εν προκειμένω το 2023) ότι είναι τα σωστά και έπειτα εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
  • Για να το εκτυπώσετε, πατάτε στην επιλογή «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας».
  • Αν δεν έχετε τους κωδικούς taxisnet, θα χρειαστεί να εισάγετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία εσείς μπαίνοντας στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Εκεί εισάγετε τον ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το έτος και μετά πατάτε «Εκτύπωση».

Τέλη Κυκλοφορίας: Τσουχτερό και φέτος το πρόστιμο!

  • Πρόστιμο ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο ή τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
  • Πρόστιμο ίσο με το 50% των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
  • Μηδενικό πρόστιμο, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέλη κυκλοφορίας: Ανακοινώνεται η παράταση για τις πληρωμές – Ποιο είναι το πρόστιμο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.