ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλη Κυκλοφορίας: Παράταση δίνει το υπουργείο Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, την πληρωμή των οποίων καλούνταν να πληρώσουν μέχρι χθες 26 Φεβρουαρίου οι πολίτες.
Τέλη Κυκλοφορίας: Παράταση δίνει το υπουργείο Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, την πληρωμή των οποίων καλούνταν να πληρώσουν μέχρι χθες 26 Φεβρουαρίου οι πολίτες.

Το υπουργείο Οικονομικών με απόφασή του δίνει μια ακόμα ευκαιρία στους ιδιοκτήτες για να πληρώσουν μέχρι και αύριο Κυριακή τελικά – τελευταία ημερολογιακή ημέρα του μηνός- τα τέλη κυκλοφορίας 2021 στην κανονική τιμή χωρίς προσαύξηση.

Η μεγαλύτερη δυσκολία για την εξεύρεση λύσης πάντως ήταν ότι ακόμα και σήμερα ή αύριο αν πληρωθούν τα τέλη στην τράπεζα, οι πληρωμές αυτές θα φανούν από Τρίτη 2 Μαρτίου σαν έσοδα που λογιστικά θα πρέπει να αφαιρεθούν από το 2020 και να προσμετρηθούν στο 2021.

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αρμόδιος υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος που, με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων, παρατείνουν μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021 την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021.

Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/2/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων καλούνται να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας:

  • Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
  • Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Είτε να καταθέσουν τις πινακίδες τους στη ψηφιακή πλατφόρμα www.myCAR.gr:

Συγκεκριμένα, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), www.myCAR.gr οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες.

O ιδιοκτήτης δηλώνει τα στοιχεία της διεύθυνσής του, αλλά και το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος, ενώ θα πρέπει να κρατάει στο σπίτι του τόσο την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος όσο και τις πινακίδες. Αν έπειτα μετακινήσει το όχημά του θα πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Πώς θα λάβουν τα ειδοποιητήρια οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Για να λάβουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα ειδοποιητήρια θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία:

  • Εάν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet:

Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή

Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα >τέλη κυκλοφορίας

  • Εάν δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet:

Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέλη Κυκλοφορίας: Παράταση δίνει το υπουργείο Οικονομικών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.