ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Δηλαδή από όλα, αυτό έπρεπε να αναδειχθεί;

Τέμπη, θα είναι για πάντα στο μυαλό των απλών ανθρώπων! Η Εξεταστική που γίνεται αυτές τις ημέρες, όμως δεν έχει τη σωστή προβολή
Τέμπη: Δηλαδή από όλα, αυτό έπρεπε να αναδειχθεί;

Τέμπη, μια λέξη που θα προκαλεί πάντα ρίγη. Ένας τόπος μαρτυρίου, θανάτου. Έχουν συμβεί πολλά στα Τέμπη. Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα, που μπήκε στη μακάβρια λίστα με τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην Ελλάδα.

Τις ημέρες αυτές γίνεται η Εξεταστική για το αν και που θα αποδωθούν ευθύνες. Η ανάδειξη από τα ΜΜΕ, το ενδιαφέρον από την κοινή γνώμη μικρό. Σε αυτό φταίμε όλοι, βάζουμε και το Sportime μέσα. Στην Εξεταστική έχουν ακουστεί απίθανα και απίστευτα πράγματα. Όποιοι έχουν/έχουμε χρησιμοποιήσει τρένο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και τούμπαλιν, έπαιζαν/παίζαμε τη ζωή μας κορώνα-γράμματα.

Δεν υπήρχε καμια τηλεδιοίκηση, δεν υπήρχε τίποτα. Υπήρχαν συστήματα πριν 40-50 χρόνια, που απλά κάτι γινόταν υποτίθεται για να αναβαθμιστούν. Όλα αυτά που ακούγονται πάντως στην Εξεταστική είναι στο πίσω μέρος του ενδιαφέροντος όλων (μας). Κακά τα ψέμματα, όλοι ταράζονται για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά πίσω στην καθημερινότητα.

Και μέσα σε όλα αυτά, βλέπουν οι άνθρωποι που έχουν θρηνήσει τους δικούς τους στα Τέμπη να ανδεικνύεται η κατάθεση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερζάκη. Να είναι καλά ο άνθρωπος πάντα αλλά το προσωπικό του δράμα που γλίτωσε από το δυστύχημα στο Δερβένι το 1968 και είχε βγάλει εισιτήριο αλλά δεν μπήκε στο τρένο στα Τέμπη, είναι μάλλον κάτι δευτερεύον. Είναι κάτι συγκλονιστικό ναι, είναι κάτι φοβερό, παιχνίδι της μοίρας, σενάριο για ταινία.

Αλλά δεν είναι για την Εξεταστική στα Τέμπη. Εκεί είναι να βρεθούν ποιοι φταίνε. Εκτός από τους προφανείς υπεθυνούς. Και πρέπει να αναδειχθούν όσα λέγονται. Όπως είχε συμβεί με τη συγκλονιστική κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού, που έχασε την κόρη της στα Τέμπη: «Δίπλα μου είναι 57 νεκροί και 180 τραυματίες». Αρκεί.

 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Δηλαδή από όλα, αυτό έπρεπε να αναδειχθεί;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).