ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ούτε στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της Ελλάδας δεν αποφεύγει την αγανάκτηση των νέων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Όσο και αν προσπαθεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου να βγει από το κάδρο της αγανάκτησης των νέων για την τραγωδία των Τεμπών, δεν το καταφέρνει
Τέμπη: Ούτε στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της Ελλάδας δεν αποφεύγει την αγανάκτηση των νέων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Σε ολόκληρη τη χώρα, από το ένα άκρο της επικράτειας ως το άλλο, ο λαός μοιάζει με ένα καζάνι που βράζει από οργή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, και ιδιαίτερα οι νέοι δεν σταματούν να εκφράζουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και αν επιχειρεί να βγει «αθόρυβα» από το κάδρο της αγανάκτησης του κόσμου, δεν πείθει, καθώς από τη μέρα της εκλογής της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, με την παθητικότατη στάση της έχει λειτουργήσει ως «τροχονόμος» της πολιτικής διαφθοράς και αμέτοχος θεατής όλων των παθογενειών του πελατειακού κράτους που μας έφεραν ως την τραγωδία των Τεμπών.

Βέβαια, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης ήταν η αδιανόητη κίνηση της ΠτΔ να διακόψει για ένα τέταρτο το έργο των σωστικών συνεργείων που επιχειρούσαν στα συντρίμμια του μοιραίου Intercity 62, για να… ενημερωθεί. Και βέβαια το απόγειο της ασέβειας προς τα θύματα και τις οικογένειες που θρηνούσαν, ήταν όταν αποφάσισε να πετάξει… λουλούδια μέσα σε ένα κατεστραμμένο βαγόνι ως σόου για τις κάμερες, την στιγμή που η ΕΜΑΚ αναζητούσε ακόμα νεκρούς!

Οι νέοι άνθρωποι έχοντας πλήρη επίγνωση του πώς φτάσαμε ως την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και βλέποντας τις ξεκάθαρες προσπάθειες που γίνονται για να συγκαλυφθούν οι πραγματικές ευθύνες και να μην αποδοθεί δικαιοσύνη, στρέφουν τις διαμαρτυρίες τους και προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και αυτό δείχνει πως η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την πολιτεία είναι γενικευμένη και ξεκινά από πολύ «ψηλά».

«Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί»

Χθες Κυριακή (12/3) η μαθητική κοινότητα της Νισύρου υποδέχθηκε την ΠτΔ με μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία για το έγκλημα στα Τέμπη, αντί της καθιερωμένης παρέλασης που θα γινόταν εκείνη τη μέρα στο ακριτικό νησί, με αφορμή την 75η επέτειο ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

«Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί» φώναζαν οι μαθητές κρατώντας στα χέρια πανό που έγραφαν «Μαμά γύρισα… Αύριο;» και «Κέρδη βουτηγμένα στων φοιτητών το αίμα».

Η ίδια φαίνεται σε ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο να κοιτά τα πανό των μαθητών με φανερή αμηχανία και μια επίφαση κατανόησης των αντιδράσεων. Όμως οι – έως τώρα – αντιδράσεις της, δεν δείχνουν καμία ουσιαστική κατανόηση στα αιτήματα των νέων, καθώς η ΠτΔ συνεχίζει να λειτουργεί συνεπικουρικά προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όσα μεθοδεύονται από αυτή για να μην αναδειχθούν οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών.

Οι αλγεινές εντυπώσεις που έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη οι κινήσεις (ή η απουσία κινήσεων) της κυρίας Σακελλαροπούλου, θα έλεγε κανείς πως μόνο με το να αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις θα μπορούσαν λίγο να καταλαγιάσουν. Όμως ακόμα και οι εξαιρετικά επιλεκτικές εμφανίσεις της ΠτΔ, που γίνονται και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της επικράτειας, δεν στέκονται ικανές για να αποφύγει και η ίδια την κατακραυγή της κοινωνίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Ούτε στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της Ελλάδας δεν αποφεύγει την αγανάκτηση των νέων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.