ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα γίνει φέτος αλλαγή ώρας; – Τι έχει αποφασιστεί;

Η μέρα για την αλλαγή ώρας πλησιάζει και υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά για το αν θα πραγματοποιηθεί και φέτος.
Θα γίνει φέτος αλλαγή ώρας; – Τι έχει αποφασιστεί;

Κανονικά θα γίνει και φέτος η αλλαγή ώρας, με την Ελλάδα να μπαίνει στη χειμερινή και να πηγαίνουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, θα πρέπει στις 4:00 το πρωί, να πάμε τα ρολόγια μας στις 3:00 και να κερδίσουμε μία ώρα ύπνου παραπάνω.

Φυσικά θα νυχτώνει αρκετά νωρίς, ειδικά όσο προχωράμε μέσα στον χειμώνα, ωστόσο πλέον είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει για τα καλά.

Πάντως τα τελευταία χρόνια είχε ξεκαθαριστεί ότι θα σταματήσει η αλλαγή ώρας, ωστόσο λόγω θεμάτων, η απόφαση αυτή πάγωσε.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, είχε αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να σταματήσει αυτή η αλλαγή και να γίνει η τελευταία τον Μάρτιο του 2021.

Ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού και στη συνέχεια ο πόλεμος στην Ουκρανία, έφερνε συνέχεια αναβολές με αποτέλεσμα να μην έχουμε κάποια επίσημη απόφαση και δεν έχει αποκτήσει νομική ισχύ.

Έτσι συνεχίζουμε να αλλάζουμε την ώρα μας, μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση, προκειμένου να σταματήσει το μέτρο και να παραμείνουμε είτε στη χειμερινή είτε στη θερινή ώρα μία και καλή.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.