ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος παιδιών στη Πάτρα: Αυτά είναι τα επόμενα στάδια της έρευνας

Στις αρχές Απριλίου θα τελειώσει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ - Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, οι περίεργες κινήσεις και οι μοιραίες συμπτώσεις.
Θάνατος παιδιών στη Πάτρα: Αυτά είναι τα επόμενα στάδια της έρευνας

Θάνατος παιδιών στη Πάτρα: Μέσα από το Sportime διαβάσατε για την μαρτυρία στο Φως στο Τούνελ που ανατρέπει τα πάντα, αλλά και τις αντιφάσεις στις καταθέσεις που εξετάζουν οι ειδικοί.

Αυτή τη φορά, η εφημερίδα Το Βήμα και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσιάζουν νέα σημαντικά στοιχεία για τη δικογραφία που σχηματίζεται από τις αρχές ασφαλείας.

Αρχικά, συγκεντρώθηκαν οι φάκελοι των θανάτων των τριών παιδιών με σχετικές καταθέσεις και έγγραφα των νοσοκομείων.

Στην επόμενη φάση η έρευνα εστιάζεται στον θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού όπου είχε μεταφερθεί προσφάτως για να ελεγχθεί για επιληψία ή άλλα προβλήματα. Σε εξετάσεις που αποδείχθηκαν αρνητικές.

Στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου όπου υπήρξε άμεσο ενδιαφέρον από τους υπεύθυνους έμπειρους γιατρούς, όπως και γιατρούς από τη Νευρολογική Κλινική, η Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή μόνο με τη μητέρα της στο πλευρό της.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν τι ακριβώς συνέβη στις κρίσιμες στιγμές αλλά και γιατί το άτυχο κορίτσι νοσηλεύθηκε σε μονόκλινο δωμάτιο.

Τα δεδομένα του απινιδωτή

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη έλθει σε επαφή με τον υπεύθυνο Μονάδας Κληρονομικών Νοσημάτων και μέλος του δικτύου για τους αιφνίδιους θανάτους νέων, καθώς και τον διευθυντή της Παιδιοκαρδιολογικής Κλινικής του Ωνασείου Ι. Παπαγιάννη. Ο κ. Αναστασάκης οργάνωσε την εξέταση των μελών της οικογένειας για τυχόν γενετική προδιάθεση ή κληρονομικές νόσους, με το αποτέλεσμα να είναι – σύμφωνα με ενημέρωση στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. – αρνητικό.

Ο κ. Παπαγιάννης εξέτασε επί σειρά ημερών την άτυχη εννιάχρονη για καρδιολογικά προβλήματα (αρνητικός έλεγχος) και της τοποθέτησε διπλή συσκευή απινιδωτή – βηματοδότη που δεν έδειξε οποιαδήποτε αρρυθμία παρά μόνο βραδυκαρδία τη στιγμή του θανάτου του κοριτσιού. Μάλιστα, το ενδιαφέρον εστιάσθηκε και σε δεδομένα του απινιδωτή που μετέδωσε ηλεκτρονικά τουλάχιστον 20 φορές η μητέρα του κοριτσιού.

Ιατρικά ανεξήγητο

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι γιατροί του Ωνασείου καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν εξηγείται με βάση την κατάσταση της υγείας της, τα δεδομένα των εξετάσεων και τις ηλεκτρονικές καταγραφές.

Σημαντικά στοιχεία αναμένεται να συνεισφέρουν και οι επίσης έμπειροι γιατροί Μ. Ηλιοπούλου, Αικατερίνη Τριάντου, όπως και νοσηλευτικό προσωπικό του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου όπου η Τζωρτζίνα είχε μεταφερθεί στις 8 Απριλίου 2021 και υπέστη αιφνιδιαστικά καρδιακή ανακοπή τρεις ημέρες αργότερα. Με ορισμένους γιατρούς να μιλούν και πάλι για καθυστερημένη ενημέρωσή τους από τη μητέρα της.

Κι ενώ το ίδιο ζευγάρι είχε χάσει πάλι από μυστηριώδη καρδιακή ανακοπή την επτά μηνών κόρη τους, μόλις 20 ημέρες νωρίτερα. Με τη μητέρα να υποστηρίζει σε συνεντεύξεις της ότι η αντίδρασή της ήταν άμεση και αντίστοιχη των περιστάσεων.

Ο σημαντικός φάκελος του νοσοκομείου Παίδων

Τα πλέον σημαντικά στοιχεία αναμένεται να δοθούν από τον προϊστάμενο της ΜΕΘ Παίδων Πατρών κ. Ανδρέα Ηλιάδη στη μονάδα του οποίου είχε παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα η Τζωρτζίνα μετά την ανάνηψη στο Καραμανδάνειο. Ο κ. Ηλιάδης, που έχει αναφερθεί σε αιφνίδιους θανάτους των τριών παιδιών χωρίς σαφή εξήγηση, φαίνεται να έχει έναν ογκώδη φάκελο με όλα τα δεδομένα της νοσηλείας του κοριτσιού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από αυτή την πλευρά αναμένεται η κατάθεση στοιχείων από τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου των ζωτικών λειτουργιών της Τζωρτζίνας όπου δεν φαίνεται να παρουσίαζε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Όμως παρουσιαζόταν το φαινόμενο όταν η Τζωρτζίνα μεταφερόταν σε απλό θάλαμο στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (υπεύθυνοι και θεράποντες γιατροί οι Ν. Βαρβαρήγου, Π. Πελεκούδα και άλλοι) να παθαίνει αιφνιδιαστικά κρίσεις αναφερόμενων «σπασμών» και άλλων συμπτωμάτων, όταν ήταν πάλι μόνη σε μονόκλινο δωμάτιο με τη μητέρα της. Χωρίς οι γιατροί να διαπιστώνουν οποιοδήποτε πρόβλημα, ενώ ορισμένοι μελετούσαν μέχρι και την τοποθέτηση καμερών στο δωμάτιο.

Επιπλέον, συχνά απηύθυναν κατηγορίες στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ενώ αρχικώς προχωρούσαν σε επαινετικά σχόλια και ευχαριστίες για τη συμπεριφορά τους και τη βοήθεια στα παιδιά τους.

Τέλος, η έρευνα θα επεκταθεί και στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίς» (διευθύντρια η κυρία Μαργαρίτα Μπάκα) όπου απεβίωσε προ τριετίας υπό εξεταζόμενες συνθήκες η τριάμισι ετών Μαλένα με νέες αναφορές και παρουσίαση εγγράφων για καθυστερημένη ενημέρωση των γιατρών.’;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θάνατος παιδιών στη Πάτρα: Αυτά είναι τα επόμενα στάδια της έρευνας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.