ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Έγινε στην Τρίπολη το μνημόσυνο, 181 χρόνια από το θάνατό του

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πέθανε πριν από 181 χρόνια αλλά στην Τρίπολη δεν τον ξέχασαν και τελέστηκε μνημόσυνο
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Έγινε στην Τρίπολη το μνημόσυνο, 181 χρόνια από το θάνατό του

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πέθανε στις 4 Φεβρουαρίου 1843. Πέθανε αλλά φυσικά δεν ξεχάστηκε. Δεν ήταν και δεν είναι ποτέ δυνατόν. Φέτος συμπληρώθηκαν 181 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα. Λίγοι μπορούν να σταθούν στην ίδια σειρά ιστορικά δίπλα του.

Ανήμερα της επετείου του θανάτου του, έγινε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως ιερό Μνημόσυνο. Ήταν κάτι που είχε γίνει γνωστό μέρες πριν. 

Παράλληλα, όπως είχε ανακοινωθεί, έγινε και ανάγνωση της Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου της 23ης Ιανουαρίου, σχετικά με τη θέσπιση του «πολιτικού γάμου» των ομοφυλοφίλων, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για τις αποφάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας. Όσοι δε γνωρίζουν δηλαδή, που δε θα είναι και πολλοί.

Να σημειωθεί πως το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον ίδιο Ναό έγινε και φιλολογικό μνημόσυνο μετά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συγχοροστατούντος του Βοηθού του, Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.

Η εκδήλωση αποτελούσε συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και του Σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη». Ομιλητής ήταν ο Μελέτης Μελετόπουλος, ο οποίος είναι  Διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Θέμα της ομιλίας του ήταν το «Ο Κολοκοτρώνης σήμερα». Μεγάλο το ενδιαφέρον, σημαντική η ομιλία, εξαιρετικό φυσικά το θέμα. 

Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, εξέφρασε τη χαρά του για την εκδήλωση, για τη συμμετοχή του κόσμου, καθώς και για την προσπάθεια που επιτελεί ο συγκεκριμένος φορέας. Τόνισε μάλιστα πως πρέπει όλοι οι Έλληνες να αγωνιστούν απέναντι στη φθορά, στις δύσκολες εποχές που ακολουθούν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Έγινε στην Τρίπολη το μνημόσυνο, 181 χρόνια από το θάνατό του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.