ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσμική παρεκτροπή μεγατόνων: Η κυβέρνηση αρπάζει από τον Χάρη Δούκα την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» για να τον σαμποτάρει, και να καλυφθεί ο Μπακογιάννης!

Με νυχτερινή τροπολογία αλλάζουν τη σύνθεση του ΔΣ της εταιρείας που «έτρεξε» τον «Μεγάλο Περίπατο», για να σβηστούν τα ίχνη κακοδιαχείρισης!
Θεσμική παρεκτροπή μεγατόνων: Η κυβέρνηση αρπάζει από τον Χάρη Δούκα την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» για να τον σαμποτάρει, και να καλυφθεί ο Μπακογιάννης!

Με τροπολογία που κατατέθηκε… νύχτα και με λογική «τσιφλικάδων» στα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεταφέρει την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» από τον έλεγχο του Δήμου Αθηναίων στον έλεγχο της κυβέρνησης.

Μετά την συντριπτική ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στον πιο σημαντικό Δήμο της χώρας και λίγες μέρες πριν αναλάβει επισήμως καθήκοντα ο νέος Δήμαρχος Χάρης Δούκας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με μία καθεστωτική νοοτροπία πετάει έξω από το ΔΣ της «Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε.», τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, όσο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο.

Μέχρι να κατατεθεί το… «αυτοκρατορικό διάταγμα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όσο ήταν Δήμαρχος ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμος της Αθήνας όριζε ως Πρόεδρο της τον εκάστοτε Δήμαρχο Αθηναίων και η εκπροσώπηση του Δήμου είναι 7 από τα 11 μέλη στο ΔΣ (3 εκ των οποίων από την παράταξη του), ενώ ο Δήμαρχος υποδεικνύει και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Για να αντιληφθεί κανείς τι διακυβεύεται με αυτήν την εταιρεία του Δήμου Αθηναίων που κυριολεκτικά «άρπαξε» νύχτα η κυβέρνηση, η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» είναι αυτή που έτρεξε το «πάρτι» κατασπατάλησης χρήματος με τον «Μεγάλο Περίπατο», αλλά και την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα έργα. Επομένως, σε περίπτωση που υπήρχαν ρουσφέτια, κολεγιές με εργολάβους και κακοδιαχείριση χρήματος σε κάποια έργα, αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορεί να το εντοπίσει και να το αναδείξει ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων, αν περάσει αυτή η τροπολογία.

Είναι πρόδηλο ότι με αυτήν την – πραξικοπηματικού τύπου – ενέργεια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτρεψε το να διενεργηθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στα πεπραγμένα της… «Μπακογιάννης Α.Ε.», από τη νέα δημοτική αρχή. Ουσιαστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να καλύψει τα «νώτα» του απελθόντα Δημάρχου και με κατάχρηση εξουσίας να ισχυροποιήσει τον έλεγχό της σε έναν Δήμο που έχασε στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δηλαδή το Μαξίμου τσαλαπατά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ψήφισε το Χάρη Δούκα και ουσιαστικά «τραβάει το χαλί» κάτω από τα πόδια του νέου Δημάρχου, και συμπεριφέρεται εκδικητικά προς τους πολίτες της Αθήνας που είχαν το… θράσος να «μαυρίσουν» στις εκλογές τον Κώστα Μπακογιάννη.

Γράφουμε ότι αυτή η άθλια τροπολογία ήρθε… νύχτα χωρίς καμία υπερβολή, αφού συγκεκριμένα κατατέθηκε στις 11 το βράδυ της Δευτέρας (18/12)! Μάλιστα, για να δικαιολογήσουν την τροπολογία άλλαξαν την επωνυμία της εταιρείας σε «Ανάπλαση ΑΕ» από «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» και προσδιόρισαν ότι το αντικείμενό της θα είναι όλη η επικράτεια της χώρας.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη θεσμική παρεκτροπή που δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται την εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλαδή με όρους απολυταρχικού συστήματος που συγκαλύπτει και απλώνει «βραχίονες» εξουσίας ακόμα και στους Δήμους που ο λαός τιμώρησε την κυβέρνηση.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του εκλεγμένου δημάρχου Χάρη Δούκα, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του Κώστα Ζαχαριάδη και της Νέας Αριστεράς. Συγκεκριμένα ο Χάρης Δούκας προχώρησε σε μια καταγγελτική ανάρτηση στο «X», γράφοντας:

«Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη τροπολογία για την “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε». Η σκανδαλώδης τροπολογία δεν πρέπει να περάσει», τονίζει ο Χάρης Δούκας επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας, που δεν πρέπει να περάσει. Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης. Είναι προφανές επίσης πως με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία αυτή και στα πεπραγμένα της. Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη αυτή τροπολογία».

Ο Χάρης Δούκας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσμική παρεκτροπή μεγατόνων: Η κυβέρνηση αρπάζει από τον Χάρη Δούκα την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» για να τον σαμποτάρει, και να καλυφθεί ο Μπακογιάννης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.