Με μια απίθανη δικαιολογία, ανήλικοι στη περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη εισέβαλαν και έκλεβαν οικίες και οχήματα.

Θεσσαλονίκη: Αντιμέτωποι με ανήλικους διαρρήκτες βρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής του Χαριλάου. Οι δράστες έβρισκαν με μια απίστευτη δικαιολογία την ευκαιρία να κλέβουν οικίες και οχήματα.

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως και η πολύμηνη και ενδελεχής έρευνα, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του thestival.gr  εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπής που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – 5 Μαΐου 2021.

Συνελήφθησαν τρείς εμπλεκόμενοι νεαροί ελληνικής καταγωγής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Πρόκειται για δύο 17χρονους κι έναν 20χρονο.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης τους και η αξιοποίηση πληροφοριών και ευρημάτων τοποθετούν τους δράστες στους τόπους των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων και υποδεικνύουν ως χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους:

τη διάρρηξη οικιών και την παράνομη είσοδο στο εσωτερικό αυτών και

την απασχόληση των ενοίκων, τους οποίους έπειθαν να εξέλθουν των διαμερισμάτων τους προφασιζόμενοι ότι κάποιο ρούχο τους έπεσε από το μπαλκόνι.

Με αυτές τις μεθόδους κατάφεραν να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατα, διάφορα αντικείμενα και τραπεζικές κάρτες των παθόντων.

Σημειώνεται μάλιστα ότι, κάνοντας χρήση των κλεμμένων τραπεζικών καρτών, προχώρησαν σε αγορές μέσω ανέπαφων συναλλαγών.

Οι συλληφθέντες από την Ελληνική Αστυνομία, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε 15χρονο κορίτσι