ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28η Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη: Δείτε ζωντανά την στρατιωτική παρέλαση

Παρακολουθήστε ζωντανά από τη Θεσσαλονίκη, την στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
28η Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη: Δείτε ζωντανά την στρατιωτική παρέλαση

Με την διεξαγωγή στρατιωτικής παρέλασης  θα εορταστεί σήμερα, Πέμπτη 28η Οκτωβρίου στις 11:00 στη Θεσσαλονίκη, η επέτειος του «ΟΧΙ» που είπε ο Ιωάννης Μεταξάς στην Ιταλία.

Με την συμπλήρωση 81 ετών από την 28η Οκτωβρίου του 1940, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία, αποφάσισε να παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη μόνο οι στρατιωτικές δυνάμεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι θεατές θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και να βρίσκονται εκατέρωθεν της οδού Μ. Αλεξάνδρου, με την παρέλαση να διαρκεί μόλις 60 λεπτά.

Στους δρόμους της πόλης, θα κάνουν την εμφάνιση τους στις 11:00 υπό την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου τα άρματα μάχης του στρατού ξηράς, τα στρατιωτικά τμήματα αλλά και όλα τα σώματα ασφαλείας.

Παράλληλα, για πρώτη φορά θα πετάξει στον ουρανό το θρυλικό βρετανικό καταδιωκτικό, spitfire, προερχόμενο από το Τατόι, το οποίο και θα συναντηθεί στον αέρα με το Ελληνικό F16, που έκανε τις προηγούμενες ημέρες τις εντυπωσιακές του πρόβες.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους προγραμματισμούς του ΓΕΕΘΑ, θα υπάρξει ρίψη αλεξιπτωτιστών και παράδοση της Ελληνικής Σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τέλος, στο λιμάνι της πόλης βρίσκεται από τις προηγούμενες ημέρες το «USNS YUMA», πλοίο τύπου καταμαράν του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, προερχόμενο από την Αλεξανδρούπολη, το οποίο και θα συμμετέχει στους εορτασμούς.

Παρακολουθήστε ζωντανά από τη Θεσσαλονίκη την στρατιωτική παρέλαση:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «28η Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη: Δείτε ζωντανά την στρατιωτική παρέλαση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.