ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Θα γέμιζαν την πόλη με πλαστά κέρματα!

Σάλος έχει προκληθεί στη Θεσσαλονίκη με έξι Κινέζους που ήθελαν να γεμίσουν την πόλη με πλαστά κέρματα!
Θεσσαλονίκη: Θα γέμιζαν την πόλη με πλαστά κέρματα!

Θεσσαλονίκη: Έτοιμοι να προκαλέσουν αναστάτωση στην αγορά της Θεσσαλονίκης ήταν έξι Κινέζοι ιδιοκτήτες καταστημάτων καθώς σκόπευαν να γεμίζουν την πόλη με πλαστά κέρματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Κινέζοι επιθυμούσαν να ρίξουν στην αγορά περίπου 2.000 ευρώ σε πλαστά κέρματα των 2 ευρώ όμως στάθηκαν άτυχοι καθώς τους πρόλαβε και τους συνέλαβε η Οικονομική Αστυνομία.

Οι τρεις μάλιστα εξ αυτών ήταν αδέρφια ενώ στο κόλπο ήταν και οι γυναίκες τους και διατηρούσαν καταστήματα σε γνωστή περιοχή με Κινέζικα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές, τα παραχαραγμένα κέρματα ήταν υψηλής ποιότητας και ήταν δύσκολα να αναγνωριστούν.

Μάλιστα, κατά την επιχείρηση που προηγήθηκε από την Αστυνομία κατασχέθηκαν από το σπίτι τους 1908 κέρματα των 2 ευρώ, όπως επίσης το ποσό των 200.000 ευρώ από τα εμπορικά τους καταστήματα.

Σε βάρος των έξι ατόμων με καταγωγή από την Κίνα ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση συμμορίας και κατοχή πλαστού νομίσματος με σκοπό να το θέσουν σε κυκλοφορία, ενώ αναμένεται να βρεθούν άμεσα ενώπιον του ανακριτή.

Εγκέφαλος, σύμφωνα με τη δικογραφία, είναι ένας 38χρονος, εκ των συλληφθέντων, που φέρεται να προμηθεύτηκε από άτομο στην Αθήνα περισσότερα από 4.000 πλαστά νομίσματα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Θα γέμιζαν την πόλη με πλαστά κέρματα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.