ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Το «τρελό» ποσό κέρδισε που κέρδισε από τις Χουλιγουντιανές κινηματογραφικές παραγωγές

Σε πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα στην Θεσσαλονίκη από τις κινηματογραφικές παραγωγές
Θεσσαλονίκη: Το «τρελό» ποσό κέρδισε που κέρδισε από τις Χουλιγουντιανές κινηματογραφικές παραγωγές

Πολλαπλά είναι τα οφέλη από τις ξένες παραγωγές ταινιών στην χώρα μας και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ 3, στην ευρύτερη τοπική κοινωνία της Κεντρική Μακεδονία έχουν εισρεύσει περίπου 100.000 εκατομμύρια ευρώ από τις Χουλιγουντιανές κινηματογραφίες που πραγματοποιούνται ή πραγματοποιήθηκαν εκεί το τελευταίο διάστημα.

«Οι τέσσερις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές (μεταξύ των οποίων και η ταινία The Expendables 4 του Σιλβέστερ Σταλόνε, έχουν ανά ταινία. Κουβεντιάζονται διάφορες παραγωγές θα γίνουν αρκετές, δύο στο πρώτο εξάμηνο είναι στα σπάργανα», λέει άνθρωπος που γνωρίζει επί του θέματος, ενώ μια κυρία συμπληρώνει: «Διανύουμε μία άνθιση της οπτικοακουστικής παραγωγής στη χώρα μας. Η λειτουργία του ΕΚΟΜΕ, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, το ευρύτερο έργο και το «πρόγραμμα Εξωστρέφειας έχουν φέρει αυτά τα αποτελέσματα. Η χρονιά που μας πέρασε ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά για 132 οπτικοακουστικές παραγωγές στηρίχθηκαν από το χρηματοδοτικό εργαλείο που διαχειρίζεται το ΕΚΟΜΕ».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, για το κάθε κινηματογραφικό έργο που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, ενώ μεγάλο είναι το όφελος για τον τουρισμό καθώς οι σταρ του Χόλιγουντ προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες όπου πηγαίνουν για να γυρίσουν μια ταινία.

Η χώρα μας είναι ελκυστική για την πραγματοποίηση παραγωγών καθώς έχει υιοθετήσει ένα «φιλικό περιβάλλον» προς αυτές,

Τον ερχόμενο Μάιο θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας με τον Άρον Έκχαρτ «The bricklayer» η οποία γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη και το σενάριο γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Ελλάδα!

Θεσσαλονίκη: Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ για τα οφέλη από τις ταινίες που γυρίζονται στην Ελλάδα

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.