ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύματα Marfin: Το Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση – Αποζημιώνονται οι συγγενείς

Θύματα Marfin: Ανοίγει ο δρόμος για να αποζημιωθούν οι συγγενείς των τριών θυμάτων δέκα χρόνια μετά την τιμωρία και ενώ οι φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ασύλληπτοι. Όπως έγινε γνωστό, με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων. Αυτό...
Θύματα Marfin: Το Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση – Αποζημιώνονται οι συγγενείς

Θύματα Marfin: Ανοίγει ο δρόμος για να αποζημιωθούν οι συγγενείς των τριών θυμάτων δέκα χρόνια μετά την τιμωρία και ενώ οι φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ασύλληπτοι.

Όπως έγινε γνωστό, με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η δικαστική διαδικασία θα λήξει εδώ.

Θύματα Marfin: Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού γίνεται γνωστή μια μέρα πριν από τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας στη μνήμη του Επαμεινώνδα Τσακάλη, της Παρασκευής Ζούλια και της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου που είχε χαθεί μαζί με το αγέννητο παιδί της.

H τελετή έχει προγραμματισθεί να γίνει το Σάββατο (9/5) στις 12 το μεσημέρι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να παραστούν.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θύματα Marfin: Το Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση – Αποζημιώνονται οι συγγενείς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.