ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι είναι οι κοινωνικές πιστωτικές μονάδες και πως το κράτος θα μπορεί να τιμωρήσει τους πολίτες

Και όμως δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Τι είναι οι κοινωνικές πιστωτικές μονάδες και πως το κράτος θα μπορεί να τιμωρήσει τους πολίτες

Πώς λειτουργεί η αχρήματη κοινωνία εξήγησε ο νομικός και υποψήφιος διδάκτωρ συνταγματικού δικαίου ΕΚΠΑ, Νικόδημος Καλλιντέρης, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση της Εστίας Πατερικών Μελετών.

Οι κοινωνικές πιστωτικές μονάδες (social credit system) των πολιτών και πώς αξιολογείται βάσει κρατικού αλγορίθμου η συμπεριφορά τους, όπως αυτή αποτυπώνεται κάθε στιγμή ψηφιακά.

Μπορεί π.χ. ένας πολίτης να αγοράσει ένα βιβλίο με την τραπεζική του κάρτα και το κράτος να ελέγχει αν οι απόψεις που εκφράζει το βιβλίο που αγόρασε συνάδουν με το κρατικό αφήγημα για οποιασδήποτε κοινωνικής υφής ή άλλο ζήτημα και να τιμωρείται ο πολίτης αυτός με αφαίρεση κοινωνικών πιστωτικών μονάδων, πράγμα που θα επιφέρει μία σειρά αποκλεισμών;

Και όμως, το παραπάνω σενάριο δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Δείτε προσεκτικά το βίντεο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι είναι οι κοινωνικές πιστωτικές μονάδες και πως το κράτος θα μπορεί να τιμωρήσει τους πολίτες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.