ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι ισχύει για Market Pass, Youth Pass και συνταξιούχους (vid)

Συνεχίζεται το Market Pass, μόνιμο μέτρο το Youth Pass.
Τι ισχύει για Market Pass, Youth Pass και συνταξιούχους (vid)

Συνεχίζεται από την κυβέρνηση το επίδομα του Market Pass, ενώ αναμένεται να μονιμοποιηθεί το Youth Pass, με σκοπό την ανακούφιση των καταναλωτών. Τα μέτρα στήριξης για τους συνταξιούχους και οι φοροελαφρύνσεις.

Πιο συγκεκριμένα οι νέες φοροελαφρύνσεις προβλέπουν  αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000€ για οικογένειες με παιδιά για 700.000 φορολογούμενους, με όφελος 90€ για οικογένεια με ένα παιδί, όφελος 220€ με δύο ή περισσότερα παιδιά.

Ακόμη, έρχεται νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για ασφαλισμένα σπίτια έναντι φυσικών καταστροφών, ενώ οι πρώην δικαιούχοι του ΕΚΑΣ απαλλάσσονται μόνιμα από φαρμακευτικές δαπάνες.

Μέτρα στήριξης για τους συνταξιούχους

Συνεχίζεται η εφάπαξ ενίσχυση στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, με επίδομα 200€ – 300€.

Όσοι συνταξιούχοι θέλουν να εργάζονται, δε θα βλέπουν τη σύνταξή τους μειωμένη κατά 30%, ενώ για όλους θα υπάρχει αύξηση +3% από 1/1/2024.

Οι νέοι μισθοί σε βάθος τετραετίας & τα άμεσα οικονομικά μέτρα στήριξης των πολιτών

Αυξήσεις προβλέπονται και στους μισθούς, με τον μέσο μισθό να φτάνει τα 1.500€ από 1.170€, ενώ ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950€ από 780€.

Παράλληλα, στο πλαίσιο καταπολέμησης της ακρίβειας επεκτείνεται το Market Pass για τους επόμενους μήνες ενώ καθιερώνεται σε μόνιμη βάση το Youth Pass των 150€, το οποίο θα καταβληθεί για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο.

Τα μεσοπρόθεσμα οικονομικά μέτρα

Τέλος, τα οικονομικά μέτρα για την επόμενη τετραετία προβλέπουν σταδιακή μείωση τεκμηρίων κατά 30%, υποχώρηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία ακόμη μονάδα, σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες και εστιάζουν στον «πόλεμο» της φοροδιαφυγής.

Από 01/01/2024 έρχεται το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Ο μισθός ενός νεοεισερχόμενου θα φτάσει στα 840€ από 780€. Με ένα παιδί θα πάει στα 910€, ενώ θα υπάρχει και το επίδομα θέσης ευθύνης.

Ακόμη, αυξάνεται το οικογενειακό επίδομα στους δημόσιους υπαλλήλους και πλέον θα ανέρχεται από 20€ έως 50€.

Τα νέα ποσά έχουν ως εξής:

  • -Για 1 παιδί από 50 € στα 70 €
  • -Για 2 παιδιά από 70€ στα 120 €
  • -Για 3 παιδιά από 120€ στα 170 €

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του Mega Channel






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι ισχύει για Market Pass, Youth Pass και συνταξιούχους (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.