ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το… χαβά τους οι Ρομά: Γλέντι για αρραβώνα εν μέσω κορονοϊού στην Κομοτηνή! (vid)

Νέο «σκηνικό» σε οικισμό Ρομά, καθώς αυτή τη φορά είχαμε γλέντι αρραβώνα εν μέσω καραντίνας στο Αλάν Κογιού Κομοτηνής!
Το… χαβά τους οι Ρομά: Γλέντι για αρραβώνα εν μέσω κορονοϊού στην Κομοτηνή! (vid)

Μετά τα όσα… τραγελαφικά είδαμε πρόσφατα σε οικισμό Ρομά στην Λάρισα (επεισόδιο με Τσιόδρα – Χαρδαλιά, δηλώσεις του προέδρου Νίκου Παϊτέρη), είχαμε ένα ακόμη «σκηνικό», αυτή τη φορά στο Αλάν Κογιού της Κομοτονής.

Συγκεκριμένα, Ρομά της περιοχής έκαναν αρραβώνα με χορούς, αγκαλιές, φιλιά και χειραψίες αγνοώντας τις απαγορεύσεις και τα αυστηρά μέτρα, την ώρα που η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών τηρεί ευλαβικά.

Οπως μεταφέρουν ΜΜΕ της Κομοτηνής δεκάδες άνθρωποι στριμωγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον, μέσα σε κλειστό χώρο πήγαν να ζητήσουν το χέρι της νύφης από τον πατέρα της. Ηλικιωμένοι και παιδιά, τηρούν τις παραδόσεις τους θέτοντας όμως σε κίνδυνο όχι μόνο τους ίδιους αλλά και τους υπόλοιπους κατοίκους της πόλης.

Πολλοί παρευρισκόμενοι μέσα και έξω από το σπίτι, χορεύουν και τρώνε, ενώ ίδια κατάσταση επικρατεί και στον δρόμο του οικισμού.

«Στείλαμε την Αστυνομία και με προσωπικά τηλέφωνα, που είχαμε κάποιους γνωστούς εκεί, προσπαθήσαμε να το διαλύσουμε. Μέσα σε ένα τέταρτο πήγε η Αστυνομία και δεν βρήκε κανέναν. Για να μην κατηγορήσουμε μια ομάδα ανθρώπων, το βλέπουμε καθημερινά και στις μεγάλες πόλεις. Το είδαμε και στις τράπεζες», δήλωσε για το θέμα ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.

Να σημειώσουμε ότι όπως  αναφέρει η σελίδα https://fonirodopis.gr  τογλέντι κράτησε 35 λεπτά και όταν κατάλαβαν το λάθος τους, ο πατέρας του γαμπρού ζήτησε να το διαλύσουν.

Έτσι στη συνέχεια  οι συμμετέχοντες  ζήτησαν  συγγνώμη: «Ήταν μια αυθόρμητη στιγμή, ζητάμε συγγνώμη. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα, μέσα σε 15-20 λεπτά. Ήρθε ο γιος μου και μου είπε ‘’μπαμπά θα κλέψω την αρραβωνιαστικά μου’’ και έτσι κάναμε κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Ζήτησα συγγνώμη από τον Δήμαρχο και τους συμπολίτες και ξαναζητάω συγγνώμη. Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση που γιγαντώθηκε από τα κανάλια. Σε 30 λεπτά τελείωσε όλο το πανηγύρι, 15 λεπτά που ζητήσαμε την κοπέλα και άλλα 20 λεπτά που κράτησε το γλέντι. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος όμως δεν μπορέσαμε να κρύψουμε τη χαρά μας, τι να κάνουμε;», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δημόπουλος, ο οποίος είδε τον αρραβώνα του γιου του (την περασμένη Δευτέρα 6/4) να γίνεται γνωστός στο πανελλήνιο.

Ρομά: Δείτε το βίντεο με το γλέντι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το… χαβά τους οι Ρομά: Γλέντι για αρραβώνα εν μέσω κορονοϊού στην Κομοτηνή! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.