Τσαπανίδου: «Η κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη στον κόσμο-Γιατί πήρε το ρίσκο;»

Μιλάντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με το Νίκο Χατζηνικολάου, η Πόπη Τσαπανίδου ξέσπασε για το μεγάλο ρίσκο και τον τρόπο, με τον οποίο άνοιξε το λιανεμπόριο

Η Πόπη Τσαπανίδου «άστραψε και βρόντηξε» κατά της κυβέρνησης, για τον τρόπο, με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση του κορονοϊού.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με το Νίκο Χατζηνικολάου, η Πόπη Τσαπανίδου ξέσπασε για το μεγάλο ρίσκο και τον τρόπο, με τον οποίο άνοιξε το λιανεμπόριο και αναρωτήθηκε ποιος θα πάρει την ευθύνη, αν τελικά αυτό δεν βγει.

Αναλυτικά όσα είπε η Πόπη Τσαπανίδου γνωστή δημοσιογράφος:

«Πως να γίνει αλλιώς; Το ζήτημα είναι τι γίνεται ακριβώς, εγώ εκεί θέλω να εστιάσουμε περισσότερο… Τι ακριβώς κάνουμε, γιατί δείχνει να παίζουμε με τη φωτιά και δεν είναι δικά μου λόγια αυτά. Είναι λόγια του λοιμωξιολόγου του κ. Σύψα ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Βγήκε και δήλωσε πως είναι σαν να παίζουμε με τη φωτιά, έχουμε μια πανδημία που τρέχει και βλέπουμε εικόνες που δείχνουν ότι μπορούμε να πάμε σε χειρότερα πράγματα. Άρα είναι παρακινδυνευμένο το ότι έχουμε ανοίξει το λιανεμπόριο.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί η κυβέρνηση πήρε αυτό το ρίσκο, ρίσκο το χαρακτήριζε επανειλημμένως πριν ανοίξει το λιανεμπόριο, γιατί πήρε αυτό το ρίσκο και κυρίως, αν δεν βγει αυτό το ρίσκο, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

Γιατί δείχνει να μεταθέτει η κυβέρνηση την ευθύνη στον κόσμο. Ακούμε αρμόδιους υπουργούς να λένε ότι “ο κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα”, “όλοι μαζί βγήκαν στην Ερμού και αυτό μας κάνει να κοιτάξουμε μήπως ξανακλείσουμε το λιανεμπόριο”.

Ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ο κόσμος και κουρασμένος είναι στο σπίτι του και σε κατάθλιψη βρίσκεται και μια διέξοδο ψάχνει για να βγει. Όταν του τη δίνουν την διέξοδο αυτή, φυσικά και θα την αρπάξει.

Εγώ αναρωτιέμαι πάντως γιατί ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη κοιτάζει τις μεταλλάξεις του κορονοϊού οι οποίες είναι 8 φορές πιο μεταδοτικές από ότι είναι ο κορονοϊός που έχουμε σήμερα, θανατηφόρες όπως προειδοποιεί ο Φάουτσι από την Αμερική, τα εμβόλια μέχρι στιγμής να μην ξέρουμε αν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν… Η Moderna είπε οτι είναι επαρκείς τα εμβόλιά της, αλλά θα κάνουμε βελτιώσεις για να τον αντιμετωπίσει πλήρως. Δεν είναι πλήρως αποτελεσματικό. Δεν έχουμε εμβόλια από τις άλλες εταιρίες. Τι ακριβώς κάνουμε εμείς και ενώ όλοι οι άλλοι κλείνουν, εμείς τα ανοίγουμε όλα».

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.