ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: «Σημαντικό! Ο πυρετός είναι η άμυνά μας στον ιό» (vid)

Τι είπε για την εμφάνιση πυρετού στους ασθενείς...
Τσιόδρας: «Σημαντικό! Ο πυρετός είναι η άμυνά μας στον ιό» (vid)

Στη νέα ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε στο σύμπτωμα του πυρετού.

Ο υψηλός πυρετός είναι ένα από τα συμπτώματα που μας δείχνει αν έχουμε «κολλήσει» τον κορονοϊό ή όχι.

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει είπε το εξής:

«Στη μεγαλύτερη κλινική μελέτη ασθενών που ήταν επιβεβαιωμένοι στη νόσο, 44.000 ασθενείς η νόσος κατέληξε σε θάνατο περίπου στο 2% των περιπτώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ελλάδα: 46 νέα κρούσματα – 16 διασωληνωμένοι

Οι άνθρωποι πάνω από 70 ετών με πνευμονία από τον νέο ιό είχαν πιθανότητα να πεθάνουν 8% και οι άνθρωποι άνω των 80 ετών είχαν υψηλότερο ποσοστό θανάτου που έφτανε το 15%.

Παρόμοια με μία εικόνα που βλέπουμε και στην πατρίδα μας σιγά-σιγά είναι πως το ποσοστό θανάτων των αντρών είναι μεγαλύτερο από τις γυναίκες. Και αφορά κυρίως άτομα με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη και χρόνια καρδιακά προβλήματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πρόσφατη μελέτη που έδειξε πως ο υψηλός πυρετός, σχετιζόταν με το να εμφανίσει κάποιος σχετική αναπνευστική ανεπάρκεια, αλλά μικρότερη πιθανότητα θανάτου.

Κάτι που δείχνει πως ο πυρετός είναι μία σημαντική γραμμή άμυνας για τον ιό».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσιόδρας: «Σημαντικό! Ο πυρετός είναι η άμυνά μας στον ιό» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Δημήτρης Μαργωμένος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.