ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλέξης Τσίπρας: «Τουρκικά αεροσκάφη μας ώθησαν σε ελιγμούς»

Αλέξης Τσίπρας: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο με το οποίο μετέβαινε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουγός Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι, για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.
Αλέξης Τσίπρας: «Τουρκικά αεροσκάφη μας ώθησαν σε ελιγμούς»

Αλέξης Τσίπρας: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο με το οποίο μετέβαινε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουγός  Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι, για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους κατοίκους του ακριτικού νησιού, λέγοντας πως «τα τουρκικά μαχητικά ίσως θέλησαν να συμμετάσχουν στους εορτασμούς και ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε ελιγμούς, προτού τα ελληνικά μαχητικά απογειωθούν και αναχαιτήσουν τα τουρκικά αεροσκάφη, όπως κάνουν πάντα».

«Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός.

«Στο Αιγαίο μόνο η συνεννόηση και η ανάπτυξη έχουν προοπτική, όχι οι ψευτομαγκιές χωρίς νόημα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, σχολιάζοντας το επεισόδιο που είχε συμβει νωρίτερα και ενημέρωσε, με μεγάλη δόση… χιούμορ ότι «είχα την… τιμή να με υποδεχθούν και κάποια τουρκικά αεροσκάφη, ένεκα της ημέρας προφανώς. Τουρκικά αεροσκάφη ανάγκασαν το ελικόπτερο σε χαμηλούς ελιγμούς μέχρι να αναχαιτιστούν από ελληνικές δυνάμεις».

«Τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν το FIR με σκοπό τι;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια, τονίζοντας πως «πρέπει να ξέρουν ότι τέτοιες ενέργειες είναι ανόητες».

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψή του πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι και τις συναντήσεις που είχε με τους κατοίκους του νησιού:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλέξης Τσίπρας: «Τουρκικά αεροσκάφη μας ώθησαν σε ελιγμούς»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.