ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζούντο και ταεκβοντό στο πλευρό των πληγέντων

Οι δύο ομοσπονδίες εξέδωσαν ανακοίνωση για τις πυρκαγιές στην Αθήνα
Τζούντο και ταεκβοντό στο πλευρό των πληγέντων

Σε πένθος έχει βυθιστεί η χώρα και φυσικά ο ελληνικός αθλητισμός μέσω των αθλητών έχει εκφράσει την οδύνη του και την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων. Το ίδιο έκαναν και αρκετές αθλητικές ομοσπονδίες, όπως αυτές του τζούντο και του ταεκβοντό. Η πρώτη, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Χρειάστηκαν λίγα λεπτά, πριν ο καλοκαιρινός παράδεισος της Αττικής, να μετατραπεί σε κόλαση, με ανθρώπινα μάλιστα θύματα. Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, στέκεται στο πλευρό όλων εκείνων που υποφέρουν αυτές τις στιγμές. Που θρηνούν ανθρώπινες απώλειες. Που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Είμαστε δίπλα στους συλλόγους τζούντο που εδρεύουν στην περιοχή και επλήγησαν -σε πολλές περιπτώσεις ανεπανόρθωτα- από τις φονικές πυρκαγιές. Η ΕΟΤ θα βρίσκεται στο πλευρό τους για να αποκατασταθούν οι ζημιές. Το ζητούμενο τώρα είναι να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν στην τραγωδία της Αττικής».

Από την πλευρά της και η ΕΛΟΤ στάθηκε στα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και στις προσπάθειες των πυροσβεστών.

«Το σοκ και η οδύνη είναι τεράστια. Δεν περισσεύουν πια δάκρυα για την ανθρώπινη τραγωδία, που εκτυλίσσεται στην Αττική το τελευταίο 24ωρο. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό συνανθρώπων μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων.

Παράλληλα, θα θέλαμε να εξάρουμε την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία πυροσβεστών, εθελοντών και πολιτών που κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, έδωσαν τη ψυχή τους για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Χωρίς τη συμβολή τους, ο τραγικός απολογισμός είναι βέβαιο πως θα ήταν τουλάχιστον πολλαπλάσιος», αναφέρει η ανακοίνωσή της.

LIVE – Εθνική τραγωδία με 76 νεκρούς, φόβοι για πολλούς περισσότερους (upd)

Όλα τα έσοδα του ΠΑΟΚ-Βασιλεία στους πληγέντες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τζούντο και ταεκβοντό στο πλευρό των πληγέντων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.