ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Οικονόμου: Σήμερα αποκαλεί «τζαμπατζήδες» τους πολίτες, ενώ το 2011 έλεγε τον Μητσοτάκη «γόνο με 18 αμάξια»!

Ο Βασίλης Οικονόμου «τα έχωνε» στην οικογενειοκρατία και την πλουτοκρατία το 2011. Και σήμερα συμπεριφέρεται σαν... αριστοκράτης από τις Βερσαλλίες.
Β. Οικονόμου: Σήμερα αποκαλεί «τζαμπατζήδες» τους πολίτες, ενώ το 2011 έλεγε τον Μητσοτάκη «γόνο με 18 αμάξια»!

Μπορεί σήμερα ο βουλευτής ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου να βγαίνει με ύφος 1000 καρδιναλίων και να προσβάλλει τους πολίτες λέγοντας πως «η εποχή του τζάμπα πέρασε», άλλα δυστυχώς για τον ίδιο, υπάρχουν ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν πως κάποτε είχε εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις για τον πρόεδρο του κόμματος του και σημερινό πρωθυπουργό.

Άλλωστε το ανήθικο – πολιτικά – αφήγημα των «τζαμπατζήδων» ξεκίνησε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού είχε αποκαλέσει «τζαμπατζήδες» όσους πολίτες δεν είχαν την πρόθεση να εμβολιαστούν. Τελικά όμως η εξουσία μπορεί να είναι τόσο «γλυκιά» που να ενώνει ακόμα και «εχθρούς».

Βασίλης Οικονόμου: «Γόνος» με 18 αμάξια ο Μητσοτάκης

Ο πολιτικός γυρολόγος Βασίλης Οικονόμου (που έχει περάσει από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Άρμα Πολιτών, μέχρι να… κατασταλάξει στη ΝΔ) το 2011 ως μέλος του «Άρματος Πολιτών», εξαπέλυε δριμύ κατηγορώ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκαλώντας τον «γόνο» και ασκώντας κριτική για τη μεγάλη περιουσία του, άλλα και για το φαινόμενο οικογενειοκρατίας.

Ο κ. Οικονόμου είχε πει τότε: «Ακούω έναν γόνο που έδωσε το βουλευτικό αμάξι. Ναι, γιατί έχει 18 αμάξια. Το 19ο αμάξι δεν τον πόνεσε. Είναι ο κύριος που λέει 200 βουλευτές (σ.σ. να έχει η Βουλή). Γιατί 200; 50, 20 βουλευτές. Άλλα με μια προϋπόθεση: Δεν θα πολιτεύονται οι γόνοι και οι συγγενείς κύριε. Θα δούμε θα ξαναμιλήσει ο λαλίστατος για 200 και 20 και 50 βουλευτές; Για να ηρεμήσει ο κόσμος που τους πελεκάει και τους ρίχνει γιαούρτια και ντομάτες, πετάνε κάτι για να ακούγεται ευχάριστο στον κόσμο».

Ο πολιτικός (και γόνος γνωστής οικογένειας) που υποστήριζε παλαιότερα πως πρέπει να υπάρχουν 200 βουλευτές, δεν είναι άλλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Φαίνεται πως ο Βασίλης Οικονόμου όχι μόνο είδε με άλλο μάτι την πολιτική του «γόνου», όχι μόνο «ξέχασε» τα… 18 αμάξια του προέδρου του, άλλα στράφηκε και εναντίον των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα σήμερα.

Ο κ. Οικονόμου συμπεριφέρθηκε σα να είναι ο ίδιος «γόνος», αφού μίλησε σαν… προύχοντας προς τον ελληνικό λαό που μαστίζεται από την ακρίβεια. Μια ακρίβεια που υφίσταται κυρίως λόγω των τραγικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο λαός όμως δεν αλλάζει τη πολιτική του στάση «σαν τα πουκάμισα» όπως κάποιοι καριερίστες πολιτικοί. Ο πολίτης θεωρούσε και θεωρεί «τζαμπατζήδες» τους ανάλγητους πολιτικούς.

Από την άλλη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει πως δεν διστάζει να βάλει στο κόμμα του ακόμα και πολιτικούς που τον περνούσαν «γενεές δεκατέσσερις» (βλέπε και πρώην βουλευτές από το ΛΑ.Ο.Σ), αρκεί να εξυπηρετούν πιστά το τρέχον αφήγημα της κομματοκρατίας.

Και το τελευταίο αφήγημα είναι να περάσει πως η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για τίποτε στο θέμα της ακρίβειας, πως για όλα φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η… κακιά η ώρα και φυσικά ο «τζαμπατζής» πολίτης που δεν ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Β. Οικονόμου: Σήμερα αποκαλεί «τζαμπατζήδες» τους πολίτες, ενώ το 2011 έλεγε τον Μητσοτάκη «γόνο με 18 αμάξια»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.