ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλακόπουλος: «Δεν είναι άνοιγμα, να μην δίνουμε λάθος μηνύματα!»

Την άποψη του πως δεν μιλάμε για ένα άνοιγμα, υπό τον φόβο μιας λάθος ερμηνείας εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμολογίας, Θόδωρος Βασιλακόπουλος στον Αντ1.
Βασιλακόπουλος: «Δεν είναι άνοιγμα, να μην δίνουμε λάθος μηνύματα!»

Την άποψη του πως δεν μιλάμε για ένα άνοιγμα, υπό τον φόβο μιας λάθος ερμηνείας εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμολογίας, Θόδωρος Βασιλακόπουλος στον Αντ1.

Βασιλακόπουλος: Η Κυβέρνηση πήρε την απόφαση να ανοίξει το λιανεμπόριο, όμως εγκυμωνεί ο κίνδυνος παρερμηνείας σύμφωνα με όσα δήλωσε στο κανάλι του Αντ1 ο καθηγητής Πνευμολογίας, Θόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι συμφωνεί απόλυτα με τη χαλάρωση των μέτρων, αλλά δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως άνοιγμα γιατί θα δώσει λάθος μηνύματα και μπορεί οι πολίτες να προσέχουν λιγότερο κι αυτό να οδηγήσει μοιραία σε αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι το lockdown. Από ένα σημείο και μετά όμως, είναι φυσιολογικό να μην τηρείται με την ίδια συνέπεια, καθώς είναι δικαιολογημένη η κόπωση των πολιτών. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν είναι καλύτερο να επιλέξουμε μια χαλάρωση του lockdown εφόσον αυτή γίνει συντεταγμένα.

Ξεκαθάρισε ότι είναι καλύτερα να μπορούν οι πολίτες να μετακινούνται σε όλη την Αττική για παράδειγμα αντί να συνωστίζονται στις πλατείες, αλλά προειδοποίησε ότι θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα για τις παραλίες όπου αναμένεται να υπάρξει συνωστισμός και λόγω του καιρού.

Αναφερόμενος στην εισήγηση της επιτροπής να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκης, Αχαΐα και Κοζάνη, είπε ότι τη θεωρεί υπερβολική αντίδραση και ο ίδιος δεν θα πρότεινε αυτό το μέτρο.

Τέλος και μεταξύ άλλων, είπε ότι ο εμβολιασμός στις μεγαλύτερες ηλικίες έχει αποδώσει και γι’ αυτό παρότι τώρα έχουμε περισσότερα κρούσματα, καταγράφονται λιγότεροι θάνατοι από τον περασμένο Νοέμβριο και κάλεσε άσους ηλικιωμένους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη να το κάνουν.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λιανεμπόριο – ΑΝΑΤΡΟΠΗ: «Όχι» της επιτροπής για άνοιγμα καταστημάτων σε τρεις πόλεις! – Ποιες είναι αυτές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βασιλακόπουλος: «Δεν είναι άνοιγμα, να μην δίνουμε λάθος μηνύματα!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.