ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Youth Pass 150 ευρώ: Με ποιο τρόπο και πότε θα το λάβουν οι νέοι

Youth Pass 150 ευρώ: Πώς και πότε θα το λάβουν οι νέοι
Youth Pass 150 ευρώ: Με ποιο τρόπο και πότε θα το λάβουν οι νέοι

Το Youth Pass των 150 ευρώ είναι ένα από τα τρία νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Πώς και πότε θα λάβουν το επίδομα οι νέοι.

Ουσιαστικά αναφερόμαστε στο γνωστό Freedom Pass, δηλαδή το voucher 150 ευρώ για τους νέους, το οποίο αποκτά μόνιμο χαρακτήρα.

Δικαιούχοι του Youth Pass θα είναι, κάθε χρόνο, οι νέοι που θα συμπληρώνουν την ηλικία των 18 και 19 ετών, οι οποίοι υπολογίζονται σε 200.000 ετησίως.

Αυτό σημαίνει ότι το δημοσιονομικό κόστος για το μέτρο θα είναι 30 εκατ. ευρώ.

Το Youth Pass θα εκδίδεται μέσω αίτησης που θα υποβάλλεται ψηφιακά μέσα από το vouchers.gov.gr.

Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και θα λαμβάνουν SMS και email με πληροφορίες για την έκδοση και τη χρήση του Pass -το οποίο θα έχει και ημερομηνία λήξης.

Να σημειώσουμε ότι το επίδομα αυτό αποτελεί ένα από τα τρία νέα μέτρα στήριξης που περιλαμβάνονται στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και τα οποία παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Youth Pass-Voucher 150 €:

Δικαιούχοι κάθε χρόνο:

* Νέοι που συμπληρώνουν 18ο έτος ηλικίας

1ο έτος εφαρμογής: 2024

* Αφορά: Νέους που συμπληρώνουν 18ο-19ο έτος ηλικίας

Συνολικός αριθμός δικαιούχων: 200.000 νέοι ετησίως

Υouth pass 150 €: Voucher (όχι μετρητά)

Προϋπόθεση: Υποβολή αίτησης vouchers.gov.gr

Υποχρεωτικό: Απόκτηση κωδικών Taxisnet

Θα χρησιμοποιείται:

* Ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα

* Μεταφορές (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια)

* Ενοικίαση ΙΧ – σκαφών αναψυχής * Θέατρα – σινεμά – συναυλίες

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του Mega Channel για το Youth Pass

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Youth Pass 150 ευρώ: Με ποιο τρόπο και πότε θα το λάβουν οι νέοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.