ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ:Ζητούν ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας για τους S-400

H πώληση θα ολοκληρωθεί μόνο αν ακυρωθεί η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας -Ρωσίας για την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400
ΗΠΑ:Ζητούν ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας για τους S-400

Την ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να παραδοθούν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Όπως αναφέρεται στο hellasjournal.com, οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να δώσουν δίχως όρους τα F-35 στην Τουρκία και προειδοποιούν πως πρόκειται για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Στο αρχικό συμβόλαιο μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ προβλεπόταν ότι οι πιλότοι θα πήγαιναν στην Αμερική για να εκπαιδευτούν, κι ενώ συζητήθηκε μία ενδεχόμενη αλλαγή σε αυτό τον όρο αποφασίστηκε τελικά να τηρηθεί το αρχικό σχέδιο και να μην παραδοθούν τα αεροπλάνα αλλά η εκπαίδευση των πιλότων να γίνει στην Αμερική.

Ωστόσο όπως φαίνεται οι ΗΠΑ διαμήνυσαν πως η πώληση θα ολοκληρωθεί μόνο αν ακυρωθεί η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας -Ρωσίας για την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΗΠΑ:Ζητούν ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας για τους S-400», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.