ΚΟΣΜΟΣ

Αλ Πατσίνο: O Μίκης Θεοδωράκης είχε «το χάρισμα» – Eίχε γράψει τη μουσική για το «Serpico»

Η μαρτυρία του Αλ Πατσίνο στο MEGA και πώς ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε τη μουσική για το «Serpico»

Συντάκτης: Κώστας Παπαδόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αλ Πατσίνο: Ο παγκοσμίου κλάσης ηθοποιός και ο Μίκης Θεοδωράκης συνδέθηκαν μέσω της ταινίας «Serpico» που προβλήθηκε πριν από 48 χρόνια.

Την Τετάρτη (8/9), ο διάσημος αστέρας του Χόλιγουντ, αποχαιρέτησε τον Μεγάλο Έλληνα, με μια συναισθηματικά φορτισμένη δήλωση που έκανε στο MEGA.

Ιδού όσα είπε:

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα τη μουσική του για την ταινία «Serpico». Ήταν στο γραφείο του παραγωγού στο Μανχάταν στον δέκατο έκτο όροφο, με θέα τον νυχτερινό ουρανό φωτισμένο και εκείνος έπαιζε το μουσικό θέμα (sountrack) της ταινίας.

Φυσικά, αμέσως μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η σκηνή, όταν άκουσα για τον θάνατό του.

Και ήξερα, όταν άκουσα τη μουσική του εκείνο το βράδυ… στην πραγματικότητα είπα ‘το ‘χει, έχει την ταινία…το ‘πιασε… ουάου’. Αυτή είναι η ανάμνησή μου!

Όπως βέβαια και η μουσική για τον Ζορμπά καθώς και για άλλα θέματα ταινιών που έγραψε στην καριέρα του. Τι χάρισμα… Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε για πάντα!»

Η ταινία αφηγείτο τη ζωή ενός αδιάφθορου Αμερικανού αστυνομικού, του Φράνκ Σέρπικο.

Ο διάσημος παραγωγός της ταινίας Ντίνο Ντε Λαουρέντις, κόντρα στην γνώμη του σκηνοθέτη Σίντνει Λιούμετ ότι η ταινία μπορούσε να σταθεί χωρίς μουσική, επέμεινε και κέρδισε, με αποτέλεσμα στο τέλος η ταινία να μεγαλώσει κατά 14 λεπτά.

Ο Μίκης Θεοδωράκης βλέποντας μια ημιτελή έκδοση της ταινίας, θεώρησε ότι δεν χρειαζόταν μουσική, ωστόσο ο Σίντενι Λιούμετ επέμεινε.

Τότε, ο Μεγάλος Έλληνας του έδωσε μια κασέτα από την τσέπη με την υπέροχη μελωδία του τραγουδιού «Δρόμοι παλιοί» σε στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη.

 

Διαβάστε ακόμη:

Δημήτρης Κουτσούμπας: Βούρκωσε το Twitter με τον επικήδειο στον Μίκη Θεοδωράκη

Συνοικία το Όνειρο: Ο Μίκης Θεοδωράκης έντυσε μουσικά το μεγαλύτερο κινηματογραφικό αριστούργημα (Vid+Pics)

Μίκης Θεοδωράκης: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός του Δημήτρη Κουτσούμπα

Exit mobile version