ΚΟΣΜΟΣ

Απτόητη η Τουρκία: Σχεδιάζει γεωτρήσεις μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα (vid)

Εξακολουθεί αν δρα εκτός των διεθνών συμφωνιών η Τουρκία στο θέμα των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σε τοποθέτησή του απάντησε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «…η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η...

Απτόητη η Τουρκία: Προχωράει με τις γεωτρήσεις και τις σεισμικές έρευνες
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Εξακολουθεί αν δρα εκτός των διεθνών συμφωνιών η Τουρκία στο θέμα των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σε τοποθέτησή του απάντησε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «…η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διεθνής Ημέρα Ιερόδουλων: Όσα διεκδίκησαν και πέτυχαν οι ιερόδουλες (vids)

Και συνέχισε σε ακόμη πιο προκλητικό ύφος: «Οι περιοχές στις οποίες θα διεξαχθεί η έρευνα βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει καταθέσει η χώρα στον ΟΗΕ. Η χώρα μας θα συνεχίσει τη χρήση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην περιοχή, κάτι το οποίο έχει ανακοινώσει επανειλημμένα».

Για να καταλήξει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Στα πλαίσια αυτά, οι σεισμικές μας έρευνες και οι γεωτρήσεις μας συνεχίζονται σύμφωνα με το προκαθορισμένο μας πρόγραμμα».

Exit mobile version