Ελ Σαλβαδόρ: Σεισμός 6,6 Ρίχτερ - Φόβοι για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά των ακτών του Ελ Σαλβαδόρ στον Ειρηνικό. Μάλιστα Αρχές της χώρας εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι. Οπως αναφέρει το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο USGS, ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:03 ώρα Ελλάδος. Το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 65 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νότια της...

Ισχυρός σεισμός 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά των ακτών του Ελ Σαλβαδόρ στον Ειρηνικό. Μάλιστα Αρχές της χώρας εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι.

Οπως αναφέρει το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο USGS, ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:03 ώρα Ελλάδος. Το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 65 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νότια της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ και ανοιχτά της παραλιακής πόλης Λα Λιμπερτάδ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή σημαντικές ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές του Ελ Σαλβαδόρ.

Μετά τον σεισμό εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμ», γνωστοποίησε με μήνυμά του στο Twitter το υπουργείο Περιβάλλοντος του Ελ Σαλβαδόρ, που εκτίμησε τον σεισμό ακόμη και στα 6,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι παράκτιες περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, έχουν αρχίσει να εκκενώνονται.

Επίσης, οι αρχές έχουν ενημερώσει κατοίκους και τουρίστες να μην μπουν στη θάλασσα για τις επόμενες τέσσερις ώρες.

Ωστόσο το USGS ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι δεν προχώρησε στην έκδοση συναγερμού για τσουνάμι.