ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Στρατηγικός στόχος η ένταξη στην Ε.Ε

Όσα δήλωσε πριν τη Σύνοδο Ε.Ε- Τουρκία
Ερντογάν: Στρατηγικός στόχος η ένταξη στην Ε.Ε

Στη Βάρνα της Βουλγαρίας αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συναντηθεί με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ.

 Ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει το ζήτημα της ελεύθερης μετακίνησης των Τούρκων πολιτών στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πριν τη Σύνοδο ανέφερε πως θα συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, καθώς η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε αποτελεί «στρατηγικό στόχο».

«Την μεγάλη (ισχυρή) Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση. Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ερντογάν: Στρατηγικός στόχος η ένταξη στην Ε.Ε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.