ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Απειλή στην Ουγγαρία – Θα πάει ο Εμανουέλ Μακρόν;

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν αποκλείεται να επισκεφθεί την Ουγγαρία - Ποια η στάση που κρατά η Γαλλία
Γαλλία: Απειλή στην Ουγγαρία – Θα πάει ο Εμανουέλ Μακρόν;

Γαλλία: Με κυρώσεις απειλεί την Ουγγαρία, σε περίπτωση που δεν επιδείξει σεβασμό στις κοινές αξίες που έχει η Ευρώπη επί σειρά δεκαετιών.

Η προτροπή ήρθε από τον Κλεμάν Μπον, υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας, ο οποίος μεταβαίνει στη Βουδαπέστη.

Ως γνωστόν, η Γαλλία θα βρίσκεται στην προεδρία της EE το πρώτο εξάμηνο του 2022 και, κατά τα φαινόμενα, θέλει να κόψει τον αέρα στον Βίκτορ Ορμπάν.

«Είναι σημαντικό για μένα να είμαι εδώ για να δείξω υποστήριξη στην ελευθερία του Τύπου. Είναι σημαντικό να σεβόμαστε και να υπερασπιζόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες που κατοχυρώνονται στις συνθήκες μας».

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο Μπον κατά τη διάρκεια συνέντευξης στα γραφεία του ανεξάρτητου ραδιοφώνου Klubradio, που ασκεί κριτική στις αρχές.

Δεν έχει κλείσει το μέτωπο του εθνικιστή Ορμπάν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε ανοικτή σύγκρουση για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που έχουν στόχο τη δικαιοσύνη, τα Μέσα Ενημέρωσης, τους πρόσφυγες, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τις μειονότητες.

Όλα τα παραπάνω που έχει θεσπίσει η ουγγρική κυβέρνηση παραβιάζουν το κράτος δικαίου.

Πέρα από τη διαμάχη για το κράτος δικαίου, το Παρίσι εκτιμά ότι μπορεί να συνεργαστεί με τον Βίκτορ Ορμπάν σε διάφορα θέματα κατά τη διάρκεια της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα μπορούσε στο πλαίσιο αυτής της προοπτικής να επισκεφθεί την Ουγγαρία, μία από τις λίγες χώρες της ΕΕ που δεν έχει επισκεφτεί ακόμη.

Ο Μπον, πάντως, δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, μιλώντας σε ρεπόρτερ της χώρας.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.