ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Ποσό-ρεκόρ από εμβάσματα το 2022

Τα εμβάσματα συνδέονται με βελτιωμένους δείκτες υγείας και κοινωνικούς δείκτες στην Ινδία
Ινδία: Ποσό-ρεκόρ από εμβάσματα το 2022

Ινδία: Το μυθικό ποσό των 100.000.000.000 από εμβάσματα πρόκειται να λάβει φέτος η ασιατική χώρα, σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Θα είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος φτάνει σε αυτόν τον αριθμό.

Η άνοδος προήλθε από τις αυξήσεις των μισθών, όπως επίσης από τις ισχυρές αγορές εργασίας στις ΗΠΑ και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Συνολικά, το ποσό των χρημάτων που έστειλαν οι μετανάστες σε όλο τον κόσμο, αυξήθηκε κατά 5% το 2022.

Τα χρήματα αποτελούν μια κρίσιμη πηγή εισοδήματος των νοικοκυριών σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Τα εμβάσματα συνδέονται με βελτιωμένους δείκτες υγείας και κοινωνικούς δείκτες, όπως για παράδειγμα αυξημένο βάρος γέννησης και ποσοστά εγγραφής σε καλύτερα σχολεία.

Άλλες κορυφαίες χώρες σε εισροή εμβασμάτων είναι το Μεξικό, η Κίνα, η Αίγυπτος και οι Φιλιππίνες.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί Ινδοί μετακόμισαν σε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε χώρες υψηλού εισοδήματος, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σιγκαπούρη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να στείλουν περισσότερα χρήματα στο σπίτι τους.

Οι πληρωμές αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) του κράτους.

Ενώ η Ινδία και το Νεπάλ σημείωσαν αύξηση των εμβασμάτων, άλλες χώρες στη Νότια Ασία σημείωσαν πτώση άνω του 10% τον τελευταίο χρόνο, λόγω του τερματισμού των κυβερνητικών κινήτρων που εισήχθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συνολικά, τα εμβάσματα σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος αυξήθηκαν κατά 5% το 2022 σε περίπου 626.000.000.000 δολάρια – περίπου το ήμισυ του ρυθμού ανάπτυξης που παρατηρήθηκε το 2021.

Το επόμενο έτος αναμένεται να είναι πιο δύσκολο λόγω της αύξησης των τιμών και της βραδύτερης οικονομικής ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο.

Αντί επιλόγου, μια γεύση από Ινδία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ινδία: Ποσό-ρεκόρ από εμβάσματα το 2022», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.