ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Μπαράζ βομβαρδισμών κοντά στην Ιερουσαλήμ – Γιατί επιλέχθηκε αυτό το σημείο;

Μπαράζ βομβαρδισμών καταγράφηκε σε περιοχή κοντά στην Ιερουσαλήμ, για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις ημέρες μαχών μεταξύ του Ισραήλ και Παλαιστίνιων μαχητών. Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένας πύραυλος από τη Γάζα έπεσε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Μπατ Αγίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Το περιστατικό συνέβη περίπου 16 χιλιόμετρα νότια της Ιερουσαλήμ, ενώ δεν αναφέρθηκαν...
Ισραήλ: Μπαράζ βομβαρδισμών κοντά στην Ιερουσαλήμ – Γιατί επιλέχθηκε αυτό το σημείο;

Μπαράζ βομβαρδισμών καταγράφηκε σε περιοχή κοντά στην Ιερουσαλήμ, για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις ημέρες μαχών μεταξύ του Ισραήλ και Παλαιστίνιων μαχητών.

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένας πύραυλος από τη Γάζα έπεσε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Μπατ Αγίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το περιστατικό συνέβη περίπου 16 χιλιόμετρα νότια της Ιερουσαλήμ, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το Ισραήλ αναφέρει ότι έχει επιτεθεί, ως ανταπόδοση, σε τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται από μαχητές στη Γάζα.

Αυτές οι εξελίξεις έρχονται σε μία περίοδο που η Αίγυπτος μεσολαβεί για κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών.

Τριάντα ένας άνθρωποι, εκ των οποίων οι μισοί περίπου ήταν άμαχοι, έπεσαν θύματα ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα από τότε που το Ισραήλ πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίθεση, σκοτώνοντας τρεις Παλαιστίνιους μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ) την Τρίτη.

Ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από πυραύλους την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom (MDA).

Η PIJ ανέφερε ότι «η εκτόξευση ρουκετών στην Ιερουσαλήμ είναι ένα μήνυμα και πως όλοι πρέπει να κατανοήσουν τον σκοπό του».

Το Ισραήλ θεωρεί πρωτεύουσά του την Ιερουσαλήμ και η στόχευσή της σηματοδοτεί μια σημαντική κλιμάκωση από πλευράς μαχητών.

Είναι η πρώτη φορά που πύραυλοι προσγειώνονται κοντά στην περιοχή, έπειτα από τη 10ήμερη σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών τον Μάιο του 2021.

Η επανέναρξη των μαχών έρχεται ύστερα από ώρες σχετικής ηρεμίας, οι οποίες είχαν δημιουργήσει ελπίδες για κατάπαυση του πυρός.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή σε θέσεις μαχητών τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ενώ αντίθετα δεν υπήρξαν επιθέσεις με ρουκέτες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επίσης, πύραυλοι έπληξαν δύο σπίτια στις πόλεις Σντέροτ και Νιρ Αμ την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να καταγραφούν τραυματισμοί.

Ρεπορτάζ για όσα συμβαίνουν αυτές τις ώρες ανάμεσα στο Ισραήλ και Παλαιστίνιους μαχητές:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>