ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Ανακαλύφθηκαν αποτυπώματα 13.000 ετών (pics)

Πρόκειται για αποτυπώματα τριών ανθρώπων.Ενός άνδρα, μίας γυναίκας κι ενός παιδιού
Καναδάς: Ανακαλύφθηκαν αποτυπώματα 13.000 ετών (pics)

Σε μία από τις πολλές αναζητήσεις που πραγματοποιούνται στις νότιες ακτές στο νησί Κάλβερτ της British Columbia, ερευνητές ανακάλυψαν 29 αποτυπώματα συνολικά, τα οποία όπως υπολογίζεται είναι 13.000 ετών.

Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο περιοδικό PLOS-ONE,τα αποτυπώματα ανήκαν σε δύο ενήλικες και ένα παιδί.

Digitally enhanced photo of a discovered footprint.

«Απολιθωμένα ίχνη σπάνια εντοπίζονται σε αρχαιολογικούς χώρους, αν και είναι γνωστό πως υπάρχουν κυρίως στις παράκτιες περιοχές, συνήθως αλλοιώνονται λόγω διάβρωσης», γράφει ο Duncan McLaren, επικεφαλής της μελέτης και επίκουρος καθηγητής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βικτώρια και στο Ινστιτούτο Hakai.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές,θεωρείται πως κατά τη διάρκεια της τελευταίας εποχής των παγετώνων, 11.700 χρόνια πριν, οι άνθρωποι μετακόμισαν από την Ασία χρησιμοποιώντας ως γέφυρα για να φτάσουν στη Βόρεια Αμερική, τη δυτική ακτή της Βρετανικής Κολούμπια και τις νότιες παράκτιες περιοχές του Καναδά.

The new find adds to evidence suggesting people crossed over to North America from Asia during the last Ice Age. It is believed they reached the coast of British Columbia as well as coastal regions to the south

Όπως σημειώνουν ωστόσο οι ερευνητές δεν είναι μια εύκολη διαδρομή να ερευνήσουν.
Σήμερα, οι ακτές του Καναδά στην περιοχή του Ειρηνικού καλύπτονται από πυκνά δάση και μπορούν να προσεγγιστούν μόνο με βάρκα.

Τα 29 αποτυπώματα είχαν διακριτά μεγέθη, και «έδειχναν» τρία ξυπόλυτα άτομα.
«Πρωταρχικά, τα τρία διαφορετικά μεγέθη αποτυπωμάτων που βρέθηκαν δημιουργούν την εικόνα μιας οικογένειας ή μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν την περιοχή», γράφει ο McLaren και καταλήγει:

«Τα περισσότερα από τα αποτυπώματα κοιτάζουν προς την ενδοχώρα κάτι που μπορεί να σημαίνει πως στο σημείο αποβιβάζονταν από τα σκάφη πριν μετακομίσουν σε μια στεγνότερη περιοχή».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καναδάς: Ανακαλύφθηκαν αποτυπώματα 13.000 ετών (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.