ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορείται για δωροδοκία ο προσωπάρχης του Μακρόν

Πρόκεται για το γενικό γραμματέα του Μακρόν και έναν από τους πιο στενούς του συμβούλους
Κατηγορείται για δωροδοκία ο προσωπάρχης του Μακρόν

Για «αθέμιτη άσκηση επιρροής», «παθητική δωροδοκία» και «σύγκρουση συμφερόντων», κατηγορείται ο προσωπάρχης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν Αλεξίς Κολέρ, από μια οργάνωση η οποία πολεμά τη διαφθορά.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την οργάνωση Anticor, η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατηγορώντας τον προσωπάρχη του Mακρόν για σύγκρουση συμφερόντων εξαιτίας δεσμών που είχε ο ίδιος με τη ναυτιλιακή εταιρεία Mediterranean Shipping Company, ενώ βρισκόταν στο Δημόσιο.

Η Αnticor, κατηγορεί τον Αλεξίς Κολέρ πως συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο STX France από το 2010 ως το 2012, ως εκπρόσωπος του κράτους.

Όπως πρόσθεσαν, ο εκπρόσωπος του Μακρόν προσπάθησε να εργαστεί στην εν λόγω ναυτιλιακή εταιρεία, ενώ είχε υψηλόβαθμη θέση στο υπουργείο οικονομικών.

Ο Αλεξίς Κολέρ, όπως σημειώνεται ήταν ενεργός στην προεκλογική εκστρατεία του Γάλλου προέδρου, ενώ εγκατέλειψε τη ναυτιλιακή εταιρεία εννέα μήνες μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κατηγορείται για δωροδοκία ο προσωπάρχης του Μακρόν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.