ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι «ζωντανός και καλά» λέει η Σεούλ

Τι είπε για το ζήτημα ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της Νότιας Κορέας

Κιμ Γιονγκ Ουν: Είναι «ζωντανός και καλά» λέει η Σεούλ
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Κιμ Γιονγκ Ουν: Τα σενάρια για την «εξαφάνισή» του από τη δημόσια ζωή στη Βόρεια Κορέα είναι πολλά, όπως και οι φήμες πως η υγεία του διατρέχει «σοβαρό κίνδυνο» μετά από επέμβαση στην καρδιά στις 12 Απριλίου.

Η New York Post επικαλέστηκε πηγές από το Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία, οι οποίες ανέφεραν πως είτε είναι νεκρός είτε έχει πέσει σε κώμα.

«Οα σοκαριστώ αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι νεκρός, με δεδομένη τη σιωπή της χώρας (σ.σ. Βόρειας Κορέας) εν μέσω των αυξανόμενων εικασιών για την απουσία του», είπε την Κυριακή (26/4) ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ.

Πάντως, η εφημερίδα του καθεστώτος Rodong Sinmun, έπειτα από σιωπή ημερών για τον «απόλυτο ηγέτη», δημοσίευσε ευχαριστήρια επιστολή του σε εργάτες, οι οποίοι εργάζονται για ένα project στην πόλη Σαμτζιγιόν.

Η Σεούλ, από την πλευρά της, μέσω του Τσουνγκ Ιν Μουν, δίνει ξεκάθαρη απάντηση στις φήμες.

Ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής είπε στο Fox News πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν είναι νεκρός – τουναντίον υποστήριξε ότι από τις 13 Απριλίου βρίσκεται στο θέρετρο Ουονσόν και πρόσθεσε πως «μέχρι τώρα δεν έχουν παρατηρηθεί ύποπτες κινήσεις στη γείτονα χώρα».

Exit mobile version