ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – νέα μελέτη: Πότε παύουν να είναι μολυσματικοί οι ασθενείς

Μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στη Σιγκαπούρη, έδειξε το διάστημα μετά από το οποίο οι ασθενείς με Covid-19 παύουν πλέον να είναι μολυσματικοί. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, με βάση αυτή τη μελέτη οι ασθενείς με Covid-19 δεν είναι πλέον μολυσματικοί μετά από 11 ημέρες, παρόλο που μερικοί μπορεί να εξακολουθούν...

Μελέτη Κορονοϊός: Σοκαριστικά τα νέα από τις ΗΠΑ – 1920 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Συντάκτης: Σπύρος Βασιλείου Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στη Σιγκαπούρη, έδειξε το διάστημα μετά από το οποίο οι ασθενείς με Covid-19 παύουν πλέον να είναι μολυσματικοί.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, με βάση αυτή τη μελέτη οι ασθενείς με Covid-19 δεν είναι πλέον μολυσματικοί μετά από 11 ημέρες, παρόλο που μερικοί μπορεί να εξακολουθούν να είναι θετικοί στον ιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανοίγουν εστιατόρια και καφέ

Σημειώνουν δε πως ένα θετικό τεστ «δεν ισοδυναμεί με μολυσματικότητα ή βιώσιμο ιό» και «δεν μπορούσε να απομονωθεί ή να καλλιεργηθεί μετά την 11η ημέρα της ασθένειας».

Τα παραπάνω αποτελέσματα μπορούν, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, να επηρεάσουν την στρατηγική της χώρας όσον αφορά την χορήγηση εξιτηρίου σε ασθενείς με Covid-19 από το νοσοκομείο.

Exit mobile version