ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς επιβεβαιώνει «αμοιβαία και ταυτόχρονη» ανακωχή με το Ισραήλ

Καλά είναι τα νέα που έρχονται από το πολύπαθο αυτό μέρος της γης, αν κρίνει κανείς από αυτό που είπε στέλεχος της Χαμάς.
Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς επιβεβαιώνει «αμοιβαία και ταυτόχρονη» ανακωχή με το Ισραήλ

Λωρίδα της Γάζας: Καλά είναι τα νέα που έρχονται από το πολύπαθο αυτό μέρος της γης, αν κρίνει κανείς από αυτό που είπε στέλεχος της Χαμάς.

Λωρίδα της Γάζας: Στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς επιβεβαίωσε ότι «η αμοιβαία και ταυτόχρονη» ανακωχή με το Ισραήλ θα ξεκινήσει την Παρασκευή.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσαν λίγα λεπτά νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera και πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα υπήρξε η είδηση ότι το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε την πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας από τον διπλωματικό συντάκτη της εφημερίδας «Yedioth Ahronoth» Ιταμάρ Έιχνερ.

Το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ θα κληθεί να ψηφίσει μια πρόταση για μονομερή εκεχειρία στη Γάζα, η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή μέσα σε διάστημα 24 ωρών, όπως μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Kan.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έκαναν κανένα σχόλιο για την πληροφορία αυτή, η οποία μεταδόθηκε μία ώρα αφότου ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε αυτό το όργανο λήψης αποφάσεων.

Από την Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι χαρακτήρισε «ενθαρρυντικές» τις πληροφορίες ότι γίνονται ενέργειες για μια κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ισραήλ: «Φρένο» στην αγορά κατευθυνόμενων όπλων από τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.