ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη «μπάλα» παίζει ο Κιμ – Νέα συνάντηση με αμφιλεγόμενο ηγέτη…

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να βγει από το «καβούκι» του για τα καλά… Μπορεί η Βόρεια Κορέα να ήταν χρόνια απομονωμένη και να αποτελούσε το «κόκκινο πανί» για τις χώρες της Δύσης, αλλά και για τα κράτη της Ασίας (πλην Κίνας), ο βορειοκορεάτης ηγέτης όμως, αποφάσισε να μπει δυναμικά στο παιχνίδι της διπλωματίας. Λίγα...
Μεγάλη «μπάλα» παίζει ο Κιμ – Νέα συνάντηση με αμφιλεγόμενο ηγέτη…

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να βγει από το «καβούκι» του για τα καλά…

Μπορεί η Βόρεια Κορέα να ήταν χρόνια απομονωμένη και να αποτελούσε το «κόκκινο πανί» για τις χώρες της Δύσης, αλλά και για τα κράτη της Ασίας (πλην Κίνας), ο βορειοκορεάτης ηγέτης όμως, αποφάσισε να μπει δυναμικά στο παιχνίδι της διπλωματίας.

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της μαρτυρικής Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, θα είναι ο πρώτος αρχηγός κράτους που θα επισκεφτεί την Βόρεια Κορέα.

«Θα επισκεφθώ τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας και θα συναντηθώ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν», ανακοίνωσε ο Άσαντ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, μετά από συνάντηση που είχε την Τετάρτη, με τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας Μουν Γιονγκ Ναμ.

«Ο κόσμος χαιρετίζει τα σπουδαία γεγονότα που εκτυλίχθηκαν πρόσφατα στη χερσόνησο της Κορέας χάρη στην εξαιρετική προσωπικότητα και τη σοφία του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν», σχολίασε ο πρόεδρος της Συρίας, για τον έτερο αμφιλεγόμενο ηγέτη.

Να σημειωθεί ότι η είδηση αυτή ήρθε λίγες μέρες μετά την επιβεβαίωση από τον πρόεδρο Τραμπ, ότι η συνάντηση του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, θα γίνει κανονικά στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Ως γνωστό ο Σύρος πρόεδρος έχει δαιμονοποιηθεί από τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες δυτικές δυνάμεις και είναι απορίας άξιο, πως ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επέλεξε να τον συναντήσει την ώρα που επιχειρεί να «χτίσει» γέφυρες με τους Αμερικάνους.

Φαίνεται ότι ο Κιμ μετά από χρόνια απομόνωσης του καθεστώτος, αποφάσισε να μπει για τα καλά στο παιχνίδι της διπλωματίας. Θα αναμένουμε και αυτή τη συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.