Με λαμπρή συναυλία στην Κωνσταντινούπολη, την οποία επιμελήθηκε ο συνθέτης και στενός φίλος του Ζουλφί Λιβανελί τιμήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Με μια λαμπρή συναυλία στην Κωνσταντινούπολη τιμήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης από μεγάλο Τούρκο συνθέτη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν αγαπητός σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην Τουρκία στην οποία η είδηση του θανάτου του προκάλεσε συγκίνηση.

Λιγότερο από δύο μήνες μετά τον θάνατό του ο Μίκης Θεοδωράκης τιμήθηκε από μια λαμπρή συναυλία στην Κωνσταντινούπολη.

Διοργανωτής  ο μουσικός και στενός φίλος του Ζουλφί Λιβανελί, στην οποία τραγούδησε η Μπέττυ Χαρλαύτη.

Έτσι οι ήχοι και τα σπουδαία κομμάτια που επιμελήθηκε μουσικά και ανέδειξε παγκοσμίως ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης «ζωντάνεψαν» για μία ακόμη φορά.

Όπως έγινε γνωστό ο κόσμος που «πλημμύρισε» την αίθουσα τιμώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον Μίκη που έφυγε στα 96 του χρόνια στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το κομμάτια στη συναυλία ήταν εκτελεσμένα από συμφωνική ορχήστρα, όπως ακριβώς ηχογραφήθηκαν στον τελευταίο δίσκο της Μπέττυς Χαρλαύτη με τον Μίκη Θεοδωράκη και τα Μουσικά Σύνολα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, όπου συμμετείχε και ο Λιβανελί.

Να τονίσουμε ότι Λιβανελί και Θεοδωράκης υπήρξαν στενοί φίλοι αλλά και συνοδοιπόροι στο κοινό όραμα για την ελληνοτουρκικής φιλίας και της παγκόσμιας ειρήνης.

Έτσι ο καταξιωμένος Τούρκος μουσικός με αυτή την όμορφη και συγκινητική βραδιά τίμησε τη μνήμη και την προσφορά του καλού του φίλου.

Γι αυτό άλλωστε προσκάλεσε και την τελευταία ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς, που συνεργάστηκε στενά με τον Μίκη, την Μπέττυ Χαρλαύτη.

Εξάλλου έγινε γνωστό τι αφήνει στα παιδία του ο Μίκης Θεοδωράκης.