ΚΟΣΜΟΣ

Nαγκόρνο Καραμπάχ: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον Αρμένιο πρωθυπουργό

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αρμένιο πρωθυπουργό, Νικόλ Πασισιάν. Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Αρμενίας συζήτησαν τηλεφωνικά την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία της Αρμενικής πλευράς, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του Κρεμλίνου, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρουν οι Ρώσοι, ο Πασισιάν παραπονέθηκε στον...
Nαγκόρνο Καραμπάχ: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον Αρμένιο πρωθυπουργό

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αρμένιο πρωθυπουργό, Νικόλ Πασισιάν.

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Αρμενίας συζήτησαν τηλεφωνικά την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία της Αρμενικής πλευράς, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του Κρεμλίνου, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρουν οι Ρώσοι, ο Πασισιάν παραπονέθηκε στον Ρώσο πρόεδρο για την απαράδεκτη, όπως την χαρακτήρισε, συμμετοχή τρίτων δυνάμεων στην διένεξη με το Αζερμπαϊτζάν (σ.σ. την Τουρκία).

Toυρκικά F-16 συμμετέχουν στο πλευρό των Αζέρων σε βομβαρδισμούς κατά θέσεων των Αρμενίων.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε πως 200 Αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις της Κυριακής, χωρίς ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί το νούμερο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμενικού υπουργείου Άμυνας, εκτός των 200 Αζέρων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, επίσης καταστράφηκαν 30 στρατιωτικά οχήματα και 30 εχθρικά drones.

Από την αρμένικη πλευρά 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον τουρκική Sabah.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.