Νέα Ζηλανδία: Υποχρεωτικό lockdown μέχρι να εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού

Υποχρεωτικό lockdown μέχρι να εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού αποφάσισε η Νέα Ζηλανδία.

Σε καθεστώς lockdown αναμένεται να μπει σύντομα η Νέα Ζηλανδία μετά από απόφαση που πήρε η Κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να ασκήσει πίεση στους πολίτες που δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, ο στόχος της Κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας είναι να να εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού της χώρας και φαίνεται αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα με ένα ισχυρό και αυστηρό lockdown.

Στην απόφαση αυτή φαίνεται να κατέληξε η πρωθυπουργός, Τζασίντα Αρντέρν λόγω της έξαρσης που παρουσιάζει κατά κύριο λόγο στο Όκλαντ, η μετάλλαξη Δέλτα, με την αντιμετώπιση της να μοιάζει αυτή τη στιγμή αδύνατη.

Στόχος της Νέας Ζηλανδίας σύμφωνα με όσα επικοινωνούν οι Κυβερνητικές πηγές, είναι να φτάσει το ποσοστό των εμβολιασμών στο 90% προκειμένου να αποκτήσει η χώρα ένα από τα πιο μεγάλα επίπεδα ανοσοποίησης στον πλανήτη, τη στιγμή που οι εμβολιασμοί βρίσκονται περίπου στο  68%.

Με την επίτευξη και μόνο αυτού του στόχου, θα πάψει να υφίσταται το υποχρεωτικό lockdown σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Αρντέρν, κάνοντας ξεκάθαρο πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις μεταλλάξεις που παρουσιάζει ο κορονοϊός είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Φυσικά, ελπίζουμε να μην αποτελέσει και αυτό το μοντέλο παράδειγμα για την Ελληνική Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που από την πρώτη στιγμή χρησιμοποιεί τα lockdown σαν καραμέλες, γεγονός που μαρτυρά την έλλειψη σοβαρού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας.