ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πότε και πως θα τελειώσει – Τι λένε κορυφαίοι διεθνολόγοι

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται σήμερα για 23η ημέρα με τις διαπραγματεύσεις να προσπαθούν να βρουν τη λύση για τη κατάπαυση του πυρός.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πότε και πως θα τελειώσει - Τι λένε κορυφαίοι διεθνολόγοι
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πότε και πως θα τελειώσει - Τι λένε κορυφαίοι διεθνολόγοι
Συντάκτης: Ευαγγελία Κουτσιανούδη Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έχουν περάσει 23 μέρες από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία προκαλώντας «σεισμό» σε όλο τον πλανήτη με τις συνέπειες να φτάνουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έκτοτε έχουν υπάρξει επαφές και διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών προκειμένου να βρεθεί ένα κοινό σημείο που θα εξασφαλίσει την κατάπαυση του πυρός.

Οι διαρροές από την τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων των δύο χωρών την Τρίτη (15/3) μιλάνε για πιο εποικοδομητικές συνομιλίες που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε συμφωνία. Οι απαιτήσεις τις Ρωσίας φαίνεται να είναι πιο ρεαλιστικές πλέον ενώ υπάρχει ένα προσχέδιο συμφωνίας 15 σημείων.

Ο Ζελένσκι από την άλλη επιμένει πως μόνο μέσω συνάντησης τετ-α-τετ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να τερματίσει τις εχθροπραξίες. Η Τουρκία προτίθεται να είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει αυτή τη συνάντηση.

Τι ισχύει όμως με τις συνομιλίες και πως μπορεί πράγματι να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι λένε διεθνολόγοι για το τέλος του πολέμου

Δέκα διεθνολόγοι αναλύουν την τρέχουσα κατάσταση, τις διαπραγματεύσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμή και παρουσιάζουν ποιο είναι το πρόσκαιρο έδαφος πάνω στο οποίο μπορούν να πατήσουν αυτές ώστε να οδηγηθούμε σε συμφωνία.

Exit mobile version