ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: H πανέμορφη Ρωσίδα αθλήτρια που έμεινε σε καροτσάκι από ατύχημα στο καλλιτεχνικό πατινάζ

Εκπροσωπώντας τη Ρωσία, η Ντάρια Ουσάτσεβα είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό κατά την προθέρμανσή της
Ρωσία: H πανέμορφη Ρωσίδα αθλήτρια που έμεινε σε καροτσάκι από ατύχημα στο καλλιτεχνικό πατινάζ

Όσο όμορφο είναι το καλλιτεχνικό πατινάζ, άλλο τόσο μπορεί να γίνει επικίνδυνο, όπως αποδείχτηκε στην περίπτωση της Ντάρια Ουσάτσεβα, αθλήτριας από τη Ρωσία.

Η 15χρονη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ θεωρείται από τα μεγάλα ταλέντα του αθλήματος στη Ρωσία, καθώς ήδη έχει κατακτήσει δύο μετάλλιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα, σε επίπεδο junior.

Ωστόσο, στο Γκραν Πρι του Τόκιο, κατά τη διάρκεια προθέρμανσης πριν την παράσταση, η πανέμορφη Ρωσία είχε μια άτυχη στιγμή. Μετά από μια τριπλή περιστροφή που επιχείρησε, έπεσε άτσαλα στον πάγο και τραυματίστηκε σοβαρά. Τόσο που δεν μπορούσε να περπατήσει, με τον γυμναστή της να την σηκώνει με τα χέρια του, ώστε να την οδηγήσει στο ιατρικό επιτελείο του σταδίου.

Η Ουσάτσεβα, αφότου εξετάστηκε από τον αθλίατρο, ανακοινώθηκε ότι αποσύρθηκε από τον αγώνα. Οι γιατροί ανέφεραν ότι η Ουσάτσεβα είχε σχισμένο σύνδεσμο του εσωτερικού μυός στο δεξί της πόδι κοντά στο μηριαίο οστό.

Ντάρια Ουσάτσεβα: Η άσχημη πτώση της αθλήτριας από τη Ρωσία

Ο τραυματισμός ήταν τόσο σοβαρός, που δεν την άφησε να επιστρέψει στη Ρωσία με την υπόλοιπη αποστολή.  Οι ρωσική ομάδα του καλλιτεχνικού πατινάζ επέστρεψε από το Τόκιο στις 15 Νοεμβρίου, ενώ η 15χρονη, η οποία αναγκάζεται να μετακινηνείται σε αναπηρικό καροτσάκι, δεν επιτρέπεται ακόμα να ταξιδέψει, αλλά ούτε και να σηκώσει βάρος.

Παρά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η 15χρονη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ είναι γεμάτη αισιοδοξία και ελπίζει ότι σύντομα θα επανέλθει. Η Ντάρια Ουσάτσεβα έχει τη στήριξη πολλών αθλητών, αλλά και πολλώ θαυμαστών. Η ίδια παραδέχεται ότι θα συνεχίσει να δουλεύει για να πετύχει το όνειρό της που είναι ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.