Ρωσία: Ο Πούτιν σόκαρε την Ε.Ε. - Έδωσε στη Σερβία τεράστια έκπτωση στο φυσικό αέριο

Το φθηνότερο συμβόλαιο στην Ευρώπη.

Ρωσία: Ο Πούτιν σόκαρε την Ε.Ε. αφού το Κρεμλίνο δωσε στη Σερβία τεράστια έκπτωση στο φυσικό αέριο.

Μετά τις συνομιλίες στο Σότσι μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σέρβου ομολόγου του, Αλεξάντρ Βούτσιτς, επετεύχθη συμφωνία ώστε η Σερβία θα λαμβάνει φυσικό αέριο για τους επόμενους έξι μήνες στα 270 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα.

Πρόκειται για ρωσικό φυσικό άεριο στην τιμή του τρέχοντος συμβολαίου, η οποία λήγει στο τέλος του έτους και είναι η χαμηλότερη τιμή φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Μάλιστα, η Σερβία χαρακτήρισε αυτό το αποτέλεσμα «φαινόμενο», στο οποίο το Βελιγράδι δεν υπολόγιζε επειδή ο ίδιος ο κ. Βούτσιτς δεν το ζήτησε αλλά το πρότεινε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Σέρβο πρόεδρο, με μια «τέτοια τιμή στην πιο δύσκολη χειμερινή περίοδο, θα εξοικονομηθούν περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ».

Η Έλενα Γκούσκοβα, Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, Επικεφαλής του Κέντρου Μελέτης της Σύγχρονης Βαλκανικής Κρίσης του Ινστιτούτου Σλαβικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, δήλωσε στην Pravda.Ru ότι η παραχώρηση φυσικού αερίου είναι σημαντική όχι μόνο για την ίδια τη Σερβία, αλλά είναι και μια χειρονομία «επίδειξης» (σ.σ. δύναμης) προς την Ευρώπη.

Ρωσία: Ο Πούτιν σόκαρε την Ε.Ε. – Έδωσε στη Σερβία τεράστια έκπτωση στο φυσικό αέριο