ΚΟΣΜΟΣ

Σαν σήμερα: Το 1945 η Ναζιστική Γερμανία παραδίδεται

Σαν σήμερα στις 8 Μαίου 1945, στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδας, ο κόσμος μάθαινε επίσημα ότι η Γερμανία είχε παραδοθεί άνευ όρων και είχε έρθει το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την Ευρώπη. Την ίδια μέρα, τα μεσάνυχτα στο Βερολίνο υπογραφόταν η ιστορική «Πράξη Συνθηκολόγησης» του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν η δεύτερη -και οριστική...

Σαν σήμερα στις 8 Μαίου 1945, στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδας, ο κόσμος μάθαινε επίσημα ότι η Γερμανία είχε παραδοθεί άνευ όρων και είχε έρθει το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την Ευρώπη.

Την ίδια μέρα, τα μεσάνυχτα στο Βερολίνο υπογραφόταν η ιστορική «Πράξη Συνθηκολόγησης» του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν η δεύτερη -και οριστική πράξη Συνθηκολόγησης, μετά την πρώτη στις 7 Μαΐου στη Ρεμς. Οι Σοβιετικοί δεν ήταν παρόντες σε εκείνη την πρώτη υπογραφή και επέμειναν να επαναληφθεί η Συνθηκολόγηση, κάτι που έγινε τα μεσάνυχτα της 8ης Μαΐου στο Βερολίνο. Ήταν απλώς διαδικαστικό, αλλά αναγκαίο.

Η Ευρώπη έβγαινε από 2194 μέρες πολέμου, στον οποίο συγκρούστηκαν σε πολλά μέτωπα 110 εκατομμύρια στρατιώτες, σε έκταση 22 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε πίσω του πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς και την Ευρώπη σε ερείπια.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ