ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – Ιταλία: «Πόλεμος» μετά τη δήλωση Ντράγκι για «δικτάτορα Ερντογάν» (vids)

Ιταλία – Τουρκία: «Χαμός» έχει ανάμεσα στις δύο χώρες μετά τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι κατά του Ερντογάν τον οποίο χαρακτήρισε δικτάτορα. Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ενοχλημένος μετά την ταπεινωτική συμπεριφορά του Ερντογάν προς την πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, χαρακτήρισε δικτάτορα τον Τούρκου πρόεδρο. Συγκεκριμένα ο Ντράγκι ερωτηθείς σε συνέντευξη...

Ιταλία - Τουρκία: «Χαμός» έχει ανάμεσα στις δύο χώρες μετά τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι κατά του Ερντογάν τον οποίο χαρακτήρισε δικτάτορα.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ιταλία – Τουρκία: «Χαμός» έχει ανάμεσα στις δύο χώρες μετά τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι κατά του Ερντογάν τον οποίο χαρακτήρισε δικτάτορα.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ενοχλημένος μετά την ταπεινωτική συμπεριφορά του Ερντογάν προς την πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, χαρακτήρισε δικτάτορα τον Τούρκου πρόεδρο.

Συγκεκριμένα ο Ντράγκι ερωτηθείς σε συνέντευξη τύπου σχετικά με την στάση του πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε:

«Δεν συμμεριζόμαστε την στάση του Ερντογάν, δεν ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά. Λυπάμαι ιδιαίτερα που η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την υπέστη. Με αυτούς τους δικτάτορες, ας τους αποκαλέσουμε έτσι, πρέπει να είμαστε σαφείς: Να εκφράζουμε τις διαφορετικές μας απόψεις αλλά να καταφέρνουμε να συνεργαζόμαστε υπέρ των χωρών μας», είπε δικαιολογημένα ο Ντράγκι για την απαράδεκτη συμπεριφορά του ακραίου Ερντογάν.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί… διπλωματική κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες, με την Τουρκία μάλιστα να καλεί για εξηγήσεις τον Ιταλό πρέσβη στην Άγκυρα!

Η Τουρκία κάλεσε τον πρεσβευτή της Ιταλίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά το σχόλιο που έκανε νωρίτερα ο Ιταλός πρωθυπουργός για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Exit mobile version