ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πόσοι Σύριοι πήραν τουρκική υπηκοότητα; Δόθηκε απάντηση

Τεράστιος ο αριθμός των προσφύγων που έφτασε στην Τουρκία τα προηγούμενα χρόνια
Τουρκία: Πόσοι Σύριοι πήραν τουρκική υπηκοότητα; Δόθηκε απάντηση

Τουρκία: Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στο μεταναστευτικό ζήτημα και το κύμα από τη Συρία.

Δίνονται απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που έχουν προκύψει, όπως για παράδειγμα ο αριθμός εκείνων που έλαβαν υπηκοότητα.

Η σχετική συζήτηση έγινε στο περιθώριο συνάντησης του Σοϊλού με βουλευτές που αφορούσε στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της χώρας.

«Αυτοί οι άνθρωποι φυσικά θα γυρίσουν στις πόλεις τους. Περισσότεροι από 490.000 Σύριοι έχουν ήδη επιστρέψει σε ασφαλείς περιοχές. Επίσης, έχει χορηγηθεί τουρκική υπηκοότητα σε 192.000 Σύριους», ήταν τα λόγια του.

Επίσης, αναφορικά με την ασφάλεια της χώρας, τόνισε: «Αποτράπηκε η είσοδος σε περίπου 2.500.000 παράνομους μετανάστες που ήθελαν να εισέλθουν στη χώρα. Περισσότεροι από 1.000.000 παράνομοι μετανάστες έχουν συλληφθεί. Οι 330.000 εξ αυτών απελάθηκαν στο εξωτερικό. Σχεδόν 700.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν από την Τουρκία στην Ευρώπη τα τελευταία 5 χρόνια».

Η Τουρκία και το deal με την Ουκρανία

Στο μεταξύ, ο Βαχίτ Κιριστσί, υπουργός Γεωργίας και Δασών, δήλωσε ότι η Ουκρανία δεσμεύθηκε πως θα παρέχει προϊόντα όπως το καλαμπόκι και το ηλιέλαιο κατά 25% φθηνότερα.

Ιδού ένα απόσπασμα από τα λεγόμενά του:

«Μόνο η Ουκρανία έχει 27.500.000 τόνους εξαγώγιμων προϊόντων, όπως καλαμπόκι, ηλιόσποροι, ηλιέλαιο, σόγια. Η Τουρκία είναι μια χώρα που παράγει 8.500.000 τόνους καλαμποκιού. Μπορούμε να καταλάβουμε περισσότερα, αν αναφερθώ στο απόθεμα καλαμποκιού των 13.500.000 τόνων της Ουκρανίας, το οποίο υπόκειται σε εξωτερικό εμπόριο.

Ομοίως, υπάρχουν περίπου 6,5-7.000.000 τόνοι ηλιέλαιου και περίπου 1.000.000 τόνοι σόγιας. Αναλαμβάνουν να μας δώσουν αυτά τα προϊόντα κατά 25% φθηνότερα από την τιμή που έχουν ορίσει για εξωτερικό εμπόριο.

Η κατάσταση στη Ρωσία δεν είναι διαφορετική. Έχουν και μαρμελάδα. Το Αζερμπαϊτζάν ήταν ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές ντομάτας της Ρωσίας. Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η σχέση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας. Παρά τη σχέση αυτή, υπάρχουν πλέον σοβαρά προβλήματα στις αγορές προϊόντων. Αλλά ποτέ δεν επιβάλαμε περιορισμούς στη Ρωσία, την Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν και τη βόρεια πλευρά της Κύπρου (ψευδοκράτος)».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Πόσοι Σύριοι πήραν τουρκική υπηκοότητα; Δόθηκε απάντηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.