ΚΟΣΜΟΣ

Τρελά χρήματα έχασαν σε μία μέρα οι Μασκ, Μπέζος και Ζούκερμπεργκ!

Πάνω από 27 δισ. δολάρια στοίχισε στους δισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας το sell off στις τεχνολογικές μετοχές της Wall Street.
Τρελά χρήματα έχασαν σε μία μέρα οι Μασκ, Μπέζος και Ζούκερμπεργκ!

Άσχημα νέα για τους πλουσιότερους μεγιστάνες της τεχνολογίας των ΗΠΑ. Κι αυτό διότι Έλον Μασκ, Τζεφ Μπέζος και Μαρκ Ζούκερμπεργκ είδαν τις περιουσίες τους να μειώνονται μετά τις απώλειες των μετοχών της Tesla Inc.

Να σημειωθεί ότι το sell off προκλήθηκε από τις ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος οδηγεί τις κεντρικές τράπεζες στην απόσυρση των υπερχαλαρών νομισματικών μέτρων.

Την Παρασκευή, ο βιομηχανικός δείκτης βούτηξε 2,5%, ο S&P 500 2,3% και ο Nasdaq 2,2%. Οι τρεις δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα σε αρνητικό έδαφος.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει την περιουσία του Μασκ στα 268,9 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον ιδρυτή της Tesla και της SpaceX να χάνει περισσότερα από 15 δισ. δολάρια, τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο δισεκατομμυριούχο.

Την ίδια ώρα, ο Τζεφ Μπέζος είδε τον προσωπικό του λογαριασμό να μειώνεται κατά 2,7 δισ. δολάρια, καθώς οι μετοχές της Amazon.com Inc. υποχώρησαν 1,4% στη Νέα Υόρκη.

Τέλος, η περιουσία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ μειώθηκε 1,3 δισ. δολάρια στα 114,7 δισεκατομμύρια δολάρια με την πρόσφατα αναβαφτισμένη Meta Platforms Inc. να βρίσκεται στο κατώφλι της bear market μετά από πτώση σχεδόν 20% από την πρόσφατη κορύφωσή της.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τρελά χρήματα έχασαν σε μία μέρα οι Μασκ, Μπέζος και Ζούκερμπεργκ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.