Τρέλα των Άγγλων: Ονομάζουν τα παιδιά τους Άττικους - Ήταν Έλληνας φιλόσοφος

Τα πιο δημοφιλή βρετανικά ονόματα του 2021 μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί… και η Ολίβια που έχει χάσει επιτέλους την πρώτη θέση.

Τα πιο δημοφιλή βρετανικά ονόματα του 2021 μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί… και η Ολίβια που έχει χάσει επιτέλους την πρώτη θέση.

Το πιο δημοφιλές όνομα μωρού του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία δύο χρόνια είναι το «Ολίβια» – αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το 2021.

Η Nameberry αποκάλυψε τα πέντε κορυφαία ονόματα που αναζητούν οι μαμάδες και οι μπαμπάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο στον ιστότοπό τους.

Σύμφωνα με ειδικούς, τα μικρά ονόματα, όπως η Luna και η Arlo αποδεικνύονται δημοφιλή.

Η Luna είναι επί του παρόντος το κορυφαίο όνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, το τρέχον αγαπημένο όνομα του Ηνωμένου Βασιλείου, Arlo, εμφανίζεται επίσης στα πέντε πρώτα για τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία, το Ισραήλ, τη Γαλλία, την Κίνα, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Άλλα ονόματα που αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι Ophelia, Elodie, Iris και Maeve.

Εν τω μεταξύ, οι Όσκαρ, Ούγκο, Άλμπι και Άττικος αυξάνονται σε δημοτικότητα για τα αγόρια – αφού συμπεριλήφθηκαν στους κορυφαίους 20 για το 2019.

Το τελευταίο μάλιστα, είναι ελληνικό και προέρχεται από γνωστό φιλόσοφο. Ηρώδης ο Αττικός, περιώνυμος και βαθύπλουτος Αθηναίος ρήτορας και σοφιστής, ο γνωστότερος εκπρόσωπος της λεγόμενης Δεύτερης Σοφιστικής και μεγάλος ευεργέτης όχι μόνο της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων στην Ελλάδα και τη Μικρά Ασία.